Haberler

Doğalgaz Boru Hattında Patlama

Güncelleme:
Abone Ol

Mısır Ordusu, Boru Hattında Patlama Sonrası İsrail'e Doğalgaz Akışını Kesti.

Mısır'da İsrail sınırı yakınındaki bir doğalgaz boru hattında patlama olduğu bildirildi. Mısır devlet televizyonu, Sina Yarımadası'nda El Ariş kenti yakınında bulunan doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamanın yangına yol açtığını duyurdu.

Televizyon, patlamadan, son olaylar sonucu ortaya çıkan güvenlik zafiyetinden yararlanan teröristleri sorumlu tuttu. Görgü tanıkları, bölgede önce patlama sesinin duyulduğunu ve daha sonra gökyüzüne alevlerin yükseldiğini söylediler.

MISIR ORDUSU, DOĞALGAZ AKIŞINI DURDURDU

Mısır ordusu, İsrail sınırı yakınındaki bir doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamadan sonra hattaki doğalgaz akışını durdurdu.

Mısırlı bir güvenlik kaynağı, "Mısır silahlı kuvvetleri ve yetkilileri, akışın ana kaynağını kapatmayı başardı ve yangını kontrol altına almaya çalışıyor" dedi.

Kaynak, yetkililerin, "yabancı unsurları" sorumlu tuttuğu patlamanın, hattın Ürdün'e doğalgaz sağlayan kolunu hedef aldığını bildirdi.

Bir diğer güvenlik kaynağı da bölgede yüksek alarma geçildiğini kaydetti.

Devlet televizyonunun haberinde de doğalgaz boru hattındaki patlamanın, sabotajcıların işi olduğu belirtildi.

Mısır devlet televizyonu, İsrail sınırı ve Sina Yarımadası'nda Mısır'ın El Ariş kenti yakınındaki bir doğalgaz boru hattında patlama olduğunu, patlamanın yangına yol açtığını duyurmuştu.

SEN GİTMEDEN BİZ GİTMEYECEĞİZ

Gerilimin dorukta olduğu Mısır'da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifasını isteyen göstericiler 'Kurtuluş Günü'nde biraraya geldi. Başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda toplanan yüzbinlerce kişi, 30 yıldır iktidardaki Mübarek'e "Sen gitmeden, biz gitmeyeceğiz" diye seslendi.

Cuma namazının hemen ardından başlayan gösteriler önceki günlere nazaran sakin geçti.Tahrir Meydanı'nda Müslümanlar ve Hristiyanlar elele vererek cuma vaazını dinledi.

Muhalif lider Muhammed El Baradey ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa da meydanda toplananlar arasındaydı. Son iki gündür protestoculara saldıran Mübarek yandaşları bugün alana giremedi. Muhaliflerin doldurduğu meydana girmek isteyen yüzlerce kişi, ordu tarafından engellendi.

Meydana girmeyi başaramayan Mübarek yandaşları, ara sokaklarda olaylar çıkardı. Taşlı sopalı saldırılar ordu tarafından büyümeden engellendi.

Son hamleleriyle Mısır halkını yatıştırmaya çalışan Mübarek 11 gündür devam eden gösterilere rağmen direniyor.

Uluslararası toplum da ülkedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Mısır'ın en yakın müttefiki Amerika Birleşik Devletleri Mübarek'i iyice gözden çıkardı. Washington yönetimi, önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Mübarek'ten daha net bir tavır takınmasını bekliyor. Bu arada, Avrupa Birliği "Mısır'da geçiş sürecinin şimdi başlaması gerektiğini" vurguladı.

Gösteriye, tüm siyasi görüşlerden, sivil toplum örgütlerinden, meslek kuruluşlarından insanlar katıldı. Kadın protestocuların dikkat çektiği gösterilerde, Mısırlılar "Mübarek terket" sloganları attı: "Bu ülkenin bilim adamları var, sporcuları var, düşünürleri ve daha birçok değeri var. Bu ülke iyi bir lider bulamıyor çünkü yıllardır o insanlara sahip çıkmak için birşey yapmadınız. Yeter, yeter, yeter artık."

"Mısır'ı terk edin, artık seni istemiyoruz. Sen firavunsun, kahramansın, herşeysin, diğer tüm diktatörlerden daha sıkı bir şekilde tahtına tutundun. Ancak yeter artık, seni istemiyoruz. Terket artık."

Son iki gündür devam eden çatışmalarda şu ana dek 10'dan fazla kişinin öldüğü ve 5 bin kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Bugünkü gösteriden b

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title