Haberler

Doğaseverler, İğneada'da Yürüyüş Yaparak Nükleeri Protesto Etti

Abone Ol

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde faaliyet gösteren doğa sporları topluluklarına üye yaklaşık 250 kişi, nükleer santral yapılması tartışmalarıyla gündeme gelen Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'ne bağlı İğneada Beldesi'ndeki longoz ormanlarında doğa yürüyüşü yaptı.

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde faaliyet gösteren doğa sporları topluluklarına üye yaklaşık 250 kişi, nükleer santral yapılması tartışmalarıyla gündeme gelen Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'ne bağlı İğneada Beldesi'ndeki longoz ormanlarında doğa yürüyüşü yaptı.

Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS), Keşan Doğa Sporları Topluluğu (KEDOST) ve Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Doğa Sporları Topluluğu (KYÇUBYO DOST) üyesi yaklaşık 250 doğa doğasever, İğneada Beldesi'ndeki longoz ormanlarını da içine alan milli parkta doğa yürüyüşü yaparak, uzun kumsalları, sık longoz ormanları, yeşil çayırları ve gölleriyle adeta bir doğa harikası olan alana nükleer santral yapılmak istenmesini protesto etti. Grup, doğa yürüyüşünün ardından, sahille ormanın buluştuğu alanda Türk bayrağı ve üzerinde 'İğneada, Longoz'da nükleer santrale hayır' yazılı pankart açtı.

SARDOS adına konuşan Faruk Eker,İğneada ve çevresinin ülkemizde birbiriyle ekolojik olarak bağlı ekosistemler zincirini oluşturan ender yerlerden biri olduğunu belirterek, "İğneada, ülkemizin en çok nüfus oranına sahip yeri İstanbul'un yakınındadır. Dünyada örneklerini gördüğümüz nükleer kazalarının sonucunu göz önüne aldığımızda tüm Trakya risk altına girecektir. Bu planın bir katliam planına benzetmemiz kaçınılmazdır" dedi. "

LONGOZ ORMANLARI BÖLGENİN AKCİĞERLERİDİR"

KEDOST üyesi Muammer Taşkıran ise longoz ormanlarının bölgenin akciğerleri konumunda olduğuna dikkat çekerek, şunları dedi:

"İğneada longoz ormanlarının her geçen yıl sürekli bu tür yatırımlarla gündeme gelmesi üzüntü verici bir durum. Eğer İğneada'ya nükleer santral kurulursa tehlikenin en büyüğü yaşanır. Rüzgarlar Balkanlar'dan ülkemize tam bu bölgeden akıyor. Dolayısı ile oluşabilecek bir kaza durumunda İstanbul dahil ülkemizin üçte birini barındıran Marmara Bölgesi'nin tamamı birinci derece radyoaktif serpinti riski altında olacaktır. Enerji ihtiyaçlarımız için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik planlar yapılması en büyük arzumuzdur." - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli İğneada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title