Haberler

Doğu Karadeniz'in En Uzun Mesafeli Teleferik Projesi Mahkemelik Oldu

Abone Ol

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yaptırılan Doğu Karadeniz’in en uzun mesafeli teleferik projesi yargıya taşınıyor.

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yaptırılan Doğu Karadeniz'in en uzun mesafeli teleferik projesi yargıya taşınıyor.

Arazisinden geçen teleferikle ilgili protokolün yerine getirilmediğini iddia eden Şenol Cinel, teleferik çalışması yapan personelle tartışınca, polis ekipleri iki tarafı polis merkezine götürüp ifadelerine başvurdu. Arazisinden geçen teleferikle ilgili Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ile protokol imzaladıklarını ancak aradan 6-7 ay geçmesine rağmen bir netice alamadıklarından belirten Cinel, başkan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

"Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti"

Konuyla ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirten arazi sahibi Cinel, "Burada belediye tarafından imar uygulaması gerçekleştirildi. Biz başlangıçta imar uygulamasının yasalara uygun olmadığını düşündüğümüz için idare mahkemesine gittik. Trabzon İdare Mahkemesi öncelikle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Müteakibinde de işin uzayacağı ya da reddedileceği anlaşıldığından belediye ile aramızda bir mutabakat imzaladık. Biz buradaki hizmete kesinlikle karşı değiliz. Sonuçta bu teleferik hattı belki de ilçemize turistlerin gelmesine vesile olacak yeni iş imkanları açılacak. Yaklaşık 4 buçuk dönümlük arazideki teleferik direğinin olduğu yer annemin arazisi. Anneme de şehit olan dedemden kalmış. Sonuçta burasının bizim için manevi değeri de var. Hal böyleyken hizmeti engellememek adına Trabzon İdari Mahkemesinin vermiş olduğu ya da verecek olduğu kararlara rağmen belediye ile şahitler huzurunda protokol imzaladık. Bu protokole istinaden yaklaşık 1 buçuk dönümlük alandan fazla olan alanı belediye başkanı şahitler huzurunda metrekaresi 250 TL'den alacağını ifade etti. Kendisinin de imzası var burada. Biz de dedik ki hay hay. Hatta ilk başta anneme ve babamlara kızdım kesinlikle imzalamayın dedim. Biz her ne olursa olsun mahkeme kararı neticelensin her şey yasal mecrada olsun dedik. Beşikdüzü'nü hizmeti düşünerek belediye başkanına da güvenerek bu protokolü imzaladılar. Aradan 6-7 ay süre geçmesine rağmen zaman zaman kişisel olarak belediye başkanıyla görüşmeme rağmen herhangi bir netice elde edemedik. Yani belediyeden bize ibraz ettiği bedelin takdim edilmesiyle ilgili herhangi bir şey görmedik. Daha sonra baktık ki burayla ilgili yeni bir imar uygulamasına gidildi. Yeni imar uygulamasına girilince anladık ki belediye başkanı bize burayı ibraz edip almayla ilgili herhangi bir derdi tasası yok. Yani yapmış olduğu sözleşme antlaşma bir nevi havada kaldı. Bizi kandırmış oldu. Bu düzenlemeyle ilgili yeni tapular dahi henüz bize gelmedi. Trabzon İdari Mahkemesinin vermiş olduğu kesinleşmiş karara istinaden şu andaki mevcut tapularda tapuda yolsuz tescil hükmünde. Kime? Belediye adına. Belediyenin mülkü değil. Dolayısıyla burası benim mülkümde" dedi.

"Burayla ilgili henüz kesinleşmiş herhangi bir karar yok?"

Kesinleşmiş bir karar olmamasına rağmen çalışmaların sürdüğünü kaydeden Cinel, "Yine burada bir takım çalışmalar oluyordu. Biz bu konuyla ilgili olarak gerek belediye görevlilerine, belediye çalışanlarına, ilgili firmanın temsilcileriyle görüştük. Dedik ki lütfen buralara gelip gitmeyiniz. Burasının ne olduğu belli değil. Burası bizim mülkümüz. Henüz burayla ilgili kesinleşmiş herhangi bir karar yok. Hukuktan lütfen ayrılmayalım. Her şey hukukun içinde aksın gitsin. Bizim kimseyle bir derdimiz yok. Burada hatlar çekilmeye başlandı. Bu konuyla ilgili olarak 3-4 gün önce Vakfıkebir Cumhuriyet Başsavcılığına görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle belediye başkanıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulundum. Yine bu konuyla ile ilgili Cumhurbaşkanlığına, CİMER'e BİMER'e, e-devlet üzerinden şikayet ve isteklerimizi ilettik. Biz her şeyin hukuki mecra içinde akmasını istiyoruz. Hukukun verdiği karar karşısında eğiliriz. Bizim derdimiz şu. Hukuk dışı, kural dışı herhangi bir eylem işlem yapılsın istemiyoruz. Bu kadar mücadeleye rağmen olup bitenleri ifade etmemize rağmen herhangi bir tatsızlık herhangi bir sıkıntı yaşanmasın. Biz herhangi bir rant peşinde değiliz. Hizmet gelsin her şey hukuk içinde olsun" ifadelerini kaydetti.

"Emniyete ifade verdim"

Çalışanlarla aralarında tartışma yaşandığını kaydeden Cinel, "Bunca bilgilendirmeye rağmen belediyenin çalışanları buraya gelip çalışma yapılıyordu. Ben de lütfen buradan gidin söyledim o sıra ailem de yanımdaydı. Bir süre burada durdular telefonla konuştular. Kalabalıklar çünkü. Sonuçta burası mülk ne yapacaklarını ne edeceklerini bilmiyorum. Sonuçta mülküme bir tecavüz var. Firma temsilcilerinden birisi tamam sorun yok dedi. Kendisiyle el sıkıştık. Birileriyle telefonda konuştuktan sonra bu sefer kendisi şikayetçi olmuş olabilir. Ben de şikayetçi olacağım. Kavga etmeyeceğiz. Herkes sözünde duracak sözleşmesinde duracak hukuka inanacağız hukuk ne diyorsa o yolda devam edeceğiz. Onun haricinde ne ben bir şey yapacağım ne de buradaki belediye başkanı bir şey yapacak. Sonuçta hukuk devletine inanıyor isek biz doğrultuda işlemlerimizi yapalım kimse üzülmesin. Bugün karşılıklı ifade verdik" dedi.

Tartışmanın ardından polis ekipleri tarafları polis merkezine götürerek ifadelerine başvururken Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu da polis merkezine geldi. Emniyet binasından çıkarken taraflar arasında sözlü tartışma yaşandı. Aracına binerek emniyetten ayrılan Başkan Bıçakçıoğlu, konuyla ilgili şu an konuşmak istemediğini belirtti. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Karadeniz Murat Orhan Beşikdüzü Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title