Doğunun Kalbi" Yyü'ye Emanet
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi, son teknolojiyle donatılan kardiyoloji servisiyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde 4 milyonluk nüfusa hitap ediyor.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi, son teknolojiyle donatılan kardiyoloji servisiyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde 4 milyonluk nüfusa hitap ediyor.
Kalp ve damar rahatsızlıklarında dünyada kullanılan son teknolojiyi kardiyoloji servisinde uygulayan Dursun Odabaş Tıp Merkezi, bu özelliğiyle son dönemlerde bölgede tercih edilen sağlık kuruluşu konumuna geldi.
YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kalp ve damar rahatsızlığı bulunanların artık İstanbul, Ankara gibi büyük illere gitmek zorunda kalmadığını söyledi.
Ameliyatı riskli bulduğu için büyükşehirlere gitmek zorunda kalan ya da ameliyat olma dönemini geçmiş yaşlı hastalar için kardiyoloji servisini çok daha aktif duruma getirdiklerini anlatan Tuncer, başarılı operasyonlar sonucu merkezlerinin yurt dışındaki hastalar tarafından da tercih edildiğini bildirdi.
Kardiyoloji servisindeki çalışmaların devam ettiğini dile getiren Tuncer, şunları ifade etti:
"Dünyada ve Türkiye'de yapılan bütün tedavi yöntemlerini Van'da da hastalara uyguluyoruz. Bütün çabamız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak. Kalp kapaklarının yaşlanmaya bağlı daralması sonucu oluşan darlıklara ve ameliyat şansını yitirmiş yaşlılarda kalp kapağını anjiyo yöntemiyle stent kapak dediğimiz işlemi yaparak tedavi edebiliyoruz. Kalp damarı ya da kalp deliklerini anjiyo yöntemiyle, romatizmalı kalp kapağı rahatsızlıklarını balon yöntemiyle, şah damarı tıkalı olan hastalarda ise anjiyo ve stent yöntemleriyle tedavi ediyoruz."
Tuncer, insanların sağlık konusunda batıya doğru bir talepleri olduğunu ancak bunun artık tersini dönmeye başladığını kaydetti.
Kapalı ameliyatta başarı sağlandı
Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakkı Şimşek ise kapalı yöntemle kasıktan veya damardan girerek hastaların sorunlarını çözdüklerini vurguladı.
Kapalı yöntemle göğüs yarılmadan, buradaki kemikler kesilmeden kasıktan girilerek kalp kapağını değiştirebildiklerinin altını çizen Şimşek, "Bunlar daha önce Van'da nadir yapılıyor, dış merkezlerden destek alınıyordu. Şimdi artık merkezimizde bunlar rutin olarak yapılıyor. Herhangi bir program değişikliğine gitmeden bu hastaları alıp müdahalede bulunabiliyoruz." dedi.
Bitlis'in Tatvan ilçesinden kalp rahatsızlığı nedeniyle Van'a sevk edilen Mehmet Bilgen, tedavisinin merkezde başarıyla yapıldığını anlattı.
Hastalardan İzzet Arvas da Van'da böyle bir servisin olmasının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlere gitmektense burada tedavi görüyoruz. Bir hafta içinde ameliyat oldum ve şuan taburcu edileceğim. Burada emeği olan doktorlara ve yönetime çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.