Haberler

Doğuştan Kalça Çıkığı Olan Genç Kız Yardım Bekliyor: Ölü Kıyafeti Giyerek Büyüdüm

Güncelleme:
Abone Ol

Adana'da doğuştan kalça çıkığı rahatsızlığı olduğu için bir ayağını yeterince kullanamayan genç kız, "Fakirlikten ölü kıyafeti giyerek büyüdüm. Okuyup doktor olmak isterdim ama olmadı." dedi.

Adana'da doğuştan kalça çıkığı rahatsızlığı olduğu için bir ayağını yeterince kullanamayan, 3 kardeşi de zihinsel engelli olan genç kız, "Fakirlikten ölü kıyafeti giyerek büyüdüm. Okuyup doktor olmak isterdim ama olmadı. İyileşip herkes gibi mutlu olmak istiyorum" dedi.

DOĞUŞTAN KALÇA ÇIKIĞI İLE DÜNYAYA GELDİ

Rabia ve Recep Taş'ın 5 çocuğundan biri olan 23 yaşındaki Birsen Taş, annesi evde doğum yaptığı sırada doğuştan kalça çıkığı ile dünyaya geldi.

Doğuştan Kalça Çıkığı Olan Genç Kız Yardım Bekliyor: Ölü Kıyafeti Giyerek Büyüdüm

4 KARDEŞİN 3'Ü ZİHİNSEL ENGELLİ

Maddi imkansızlıklar yüzünden ailesi tarafından tedavisi yaptırılamayan ve sakat vaziyette büyüyen genç kız, ayağını yüzde yüz kullanamıyor. Yaşlı anne ve babanın çalışmadığı, 4 kardeşin 3'ünün zihinsel engelli olduğu aile, hayatta kalmak için büyük bir mücadele veriyorlar.

Doğuştan Kalça Çıkığı Olan Genç Kız Yardım Bekliyor: Ölü Kıyafeti Giyerek Büyüdüm

"ANNEM BİZİ ÖLÜLERDEN KALAN KIYAFETLERLE BÜYÜTTÜ"

Tedavi olmak istediğini anlatan Taş, "Benim hayatım film gibi yani yaşadığımız hayat kötü. Çocukluğumdan beri hep alay edildim şiddet gördüm. El gibi giyinemedim. Annem bizi ölülerden kalan kıyafetlerle büyüttü. Ben 23 yaşındayım ve hala hayatını kaybeden birinin yatağında yatıyorum. Okulda arkadaşlarımın artıklarını yerdim, kimse görmesin diye de saklanırdım" dedi.

Doğuştan Kalça Çıkığı Olan Genç Kız Yardım Bekliyor: Ölü Kıyafeti Giyerek Büyüdüm

"BENİM DE HAYALLERİM VAR"

Dünyaya kalça çıkığı sorunu ile geldiğine dikkat çeken Taş şunları kaydetti:

"Kimse de ilgilenmeyince sakat kaldım. Şu anda çok ağrılarım var. Hangi doktora gittiysem çare bulamadılar. Ben engelliyim ve ayağımın olmasını çok istiyorum. Buradan bütün doktorlara sesleniyorum bana yardımcı olsunlar. Ayağımdan dolayı bir iş yapamıyorum dışarı çıkamıyorum giyinemiyorum. Arkadaşlarım hep alay ediyorlar. Benim de hayallerim var. Genç bir kızım. Ben de evlenip gelinlik giymek istiyorum. Ama olmadı. Bu duruma çok üzülüyorum. Hayırseverlerin verdikleri parayı biriktirip hastaneye gidiyorum bir ümitle ama hep boş çıktı. Biz 4 kardeşiz 3'ü engelli. Onların iyi bir hayat yaşamasını istiyorum. Her insan gibi onlar da yesin, içsin tek isteğim bu."

Doğuştan Kalça Çıkığı Olan Genç Kız Yardım Bekliyor: Ölü Kıyafeti Giyerek Büyüdüm

"BEN DOKTOR OLMAK İSTERDİM"

Ortaokula kadar okuyabildiğini anlatan Taş, "Ben ortaokulu bitirdim daha sonra liseye gittim. Durumumuz kötü olduğu için ve ayağımdaki problemlerden dolayı bıraktım. Ben doktor olmak isterdim. Çünkü benim gibi çaresizlere para almadan iyilik yapardım. Bütün hastaları iyileştirmek isterdim en büyük hayalim doktor olmaktı" diye konuştu.

Doğuştan Kalça Çıkığı Olan Genç Kız Yardım Bekliyor: Ölü Kıyafeti Giyerek Büyüdüm

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (59)

Gül:

Ac degilsin acikda degilsin. Onuda bulamayanlar var. Sükür etmeyi dene.

Yanıtla491
mühendis:

malmısın

05
AHMET Y.:

SURİYELİ OLSAYDIN OLABİLİRDİN. DEVLETİMİZ SURİYELİLERE VERDİĞİ DEĞERİ KENDİ HALKINA VERSE HABERLERE ÇIKMAYA GEREK KALMAZDI

Yanıtla542
kusadasi:

4 Tane cocuk yapmış dayı bakamıcaksan niye yapıon kardeşim.

Yanıtla835
ali:

kardeş sen neden böyle konuşuyorsun rabbim bu aileyi bu durumla sınayacaktır kulum bana şükür etmesini bilecekmi diye sinıyordur belki seninde olabilirdi böyle bakma böyle kişilere iyi olarak bakmanı tavsiye ederim

14
asdafdfsa:

acaba onu düşünecek beyin var mı o adamda. şimdi diyeceksiniz onu düşünecek beyin yok ama çocuk yapacak beyin var. kusura bakmasın kimse ama cocuk yapmak için akıl fikire gerek yok hayvanlarda yapıyor.

21
salih:

hesap numarası yokmu yardım etmek istiyorum yada nasıl ulaşabiliriz

Yanıtla032
EMRE GÜVEN:

görün işte yeni Türkiye'' nin halini. geçmiş günlerden daha beter olduk. suriyeli olsayfı bu aile kesin ellerinden tutmuşlardı.

Yanıtla1121
DÜŞÜNEN ADAM:

LAN SLAK ADAM YENİ TÜRKİYE İLE NE İLGİLİSİ VAR hemen siyasete giriyorsun yukarı dada yazmışlar işte sen bilmiyorsan ögren hasta bakım parası ödeniyor engelli maaşı var 1 kişi alsa ikisini 1600 lira eder 4 çocuk ta engelli hesabını sen yap ki birçok hizmettende yararlanıyorlardır eskiden kim veriyordu bunları. Kızcağızın engeline bizde üzüldük ama yardım sever imanlı birisi illeki yardım eder inşallah. Boş yapmayın her yerden fırtmayın.

00
şabaniye:

aynen. . . . hem de nasıl

00
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title