Haberler

Doktorlar, Sağlıkta Şiddete Karşı Çalıp Söyledi (2)

Abone Ol

Dekan'dan TEBRİK CÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, doktorların sağlıkta şiddete dikkat çekmek için hazırladığı projeye katılanları makamında kabul ederek tebriklerini iletti.

Dekan'dan TEBRİK

CÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, doktorların sağlıkta şiddete dikkat çekmek için hazırladığı projeye katılanları makamında kabul ederek tebriklerini iletti. Prof. Dr. Bulut, "Son yıllarda sağlık çalışanlarına şiddet giderek artıyor. Hastanemizde geçen yıl Ağustos ayında 3 intörn doktor arkadaşımız darp edildi. Bu fikir onlardan çıktı. Daha sonra Melih Akyol hocamızla irtibat sağlandıktan sonra işin altyapısı oluşturuldu. Sağlıkta şiddete karşı etkili, kaliteli, sanatsal bir cevabımız olsun istedik. Böylesi güzel çalışma, 6 ay süre aldı. Çok güzel bir müzikal görüntü ortaya çıktı. Tepkilerin olumlu olduğunu söyledi arkadaşlar. İzlenme sayıları giderek artıyor" dedi.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Melih Akyol ise "Her alanda şiddet var. Hem çocuklara şiddet hem son dönemlerde malum kadınlara şiddet çok daha ön plana çıkmaya başladı. Sağlık alanında da şiddet konusu yıllardan beri süre gelen ve artan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Geçen sene içinde yine hastanemizin acil servisinde bir darp olayı neticesinde öğrencilerimiz böyle bir düşünce gerçekleştirdiler. Biz de Sivas Devlet THM Korosu'ndan Ömer Korçum hocamızla iletişim kurduk üniversitemiz basın bürosundan destek aldık. Çalışmamız yaklaşık 6 ay sürdü. Neticede 6 ay sonunda güzel olduğunu umduğumuz ve amacına da ulaşmasını temenni ettiğimiz güzel bir çalışma orataya çıktı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Melih Akyol Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title