Haberler

Dokuz Eylül Üniversitesi Bütçesi, 21 Milyon Lira Açık Verdi

Abone Ol

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof.Dr.Mehmet Füzün, rektörlük personeline bir yılda üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Prof.Dr.Füzün, üniversitenin yaklaşık 380 milyon liralık bütçesi ile İzmir Büyükşehir...

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, rektörlük personeline bir yılda üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Füzün, üniversitenin yaklaşık 380 milyon liralık bütçesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden sonra ikinci büyük kurum olduğunu belirterek, bütçenin geçen yıl 21 milyon lira açık verdiğini kaydetti. Prof. Dr. Füzün, ayrıca, akademik kadrodan yayın sayısının artmasını istedi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DESEM'de düzenlediği bilgilendirme toplantısında, geçen yıl üniversitenin bütçesinin 379 milyon 771 bin lirası kendi bütçesi, 250 milyon lirası döner sermaye olmak üzere toplam 629 milyon 771 bin lira olduğunu söyledi. Prof. Dr. Füzün, üniversitenin bu bütçe ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden sonra ikinci büyük kuruluş olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Füzün, sağlık döner sermayesinin 215 milyon lira olduğunu, bunun 5 milyon lirasını SGK'nın kestiğini, gelirin net 210 milyon liraya düştüğünü, giderin ise 231 bin lira olarak gerçekleştiğini kaydetti, bütçenin 21 milyon lira açık verdiğini söyledi.

'DAHA ÇOK HİZMET VERMELİYİZ'

Prof. Dr. Füzün, gelirleri artırmak için yapılması gerekenleri şöyle anlattı:

"Türkiye'nin üniversite hastaneleri içinde açık vermeyen bir üniversite hastanesi yok. Bu durumda gelirleri artırmak lazım. SGK ödemelerinin artırılmasını bizim yapacağımız bir iş değil. SGK ödemelerine 6 yıldan bu yana zam yapılmadı. Ümitliyiz. Çünkü masraflarımızı karşılamıyor. Poliklinik sayısının artırılmasıyla daha çok hizmet vermeliyiz. Bu, 'çok hasta bakıp kalitemizi düşürelim' demek değildir. Asla hasta ve sağlık güvenliğinden hasta bakım kalitesinden ödün vermeden bu sayıyı artırmalıyız. Yurtdışına sağlık hizmeti vermek de sözkonusu. Arge çalışmalarından da kazanç sağlamalıyız. Mümkünse, israf ediliyorsa, etmemek gerekiyor. Biraz daha tutumlu olmak gerekir. Sağlık Bakanı'nın açıklamalarından dolayı ümitliyim, yasa çıkarsa düşündüklerimiz hayata geçer."

SERMAYENİN YÜZDE 5'İ ARAŞTIRMAYA

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Füzün, döner sermayenin yüzde 5'ini araştırmaya ayırdıklarını, geçen yıl eğitim, fen, sosyal ve sağlık alanlarında 257 araştırma yapıldığını belirterek, 2012 yılında Erasmus programı ile 93 öğrencinin yurtdışından geldiğini, 210 öğrencinin ise yurtdışına gittiğini söyledi. Prof. Dr. Füzün, üniversitede 20 bin metrekare kapalı alana sahip 13 kütüphanenin 3 bin okuyucuya hizmet verdiğini, üniversitedeki basılı kitap sayısının 2011 yılında 324 binden 2012 yılında 332 bine çıktığını, üniversitenin teknik atölyesinde büro malzemesi olarak 12 bin 218 parça ağaç ve metal işi yapıldığını ifade etti.

YAYIN SAYISI ARTMALI

Prof. Dr. Füzün, 569 profesör, 309 doçent ve diğer kadrolarla birlikte 3 bin 80 akademik kadronun bulunduğu belirterek, üniversitenin yayın sayısının geçen yıldan çok farklı olmamasını eleştirdi. Rektör Füzün, "Bu yayınları artırmak için gayret göstermeliyiz. Yayın başına 500 lira teşvik ödülü veriyoruz. Kongrelerde bildiri sunanlara bildiri başına 750 dolar veriyoruz. Akademisyenlerin daha rahat çalışabilmeleri için bilgisayar verdik, 2012 yılında 2 bin 184 bilgisayar dağıttık. Başarının çalışmadan önce geldiği tek yer sözlüktür. Önce çalışacaksınız. Hedeflerimiz eğitim kalitesi, yayın sayımızın artırılması, teknoparkın geliştirilmesi, akademik ve idari kadroların özlük haklarının geliştirilmesi, yerleşkelerin canlandırılması, sağlık hizmetlerinde gelişimi" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Mehmet Füzün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title