Haberler

Dokuz Eylül Üniversitesi Selçuk'a Geliyor

Abone Ol

Selçuk, ikinci üniversitesine kavuşuyor.

Selçuk, ikinci üniversitesine kavuşuyor. Uzun süredir gündemde olan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Selçuk'ta meslek yüksekokulu açma projesi ile ilgili protokol imzalandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binasında yapılan protokol imza törenine Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün yanı sıra, Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Keskin, Selçuk Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cengiz Aydın ve Selçuk Belediyesi Meclis Üyesi

Sezaver Albeyoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alp Timur, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Prof.Dr. Can Karaca ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

İmza öncesi konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mehmet Füzün, şöyle konuştu: "Üniversite olarak önemli bir adım daha atmak üzereyiz. Torbalı, Foça ve Seferihisar'da yüksekokullarımız var. Bergama ile de protokol yaptık. Şimdi de Selçuk Belediyesi ile sayın başkanımızın büyük destekleri sonucu, bir protokol imzalamak üzere bir araya geldik. Selçuk belki de İzmir'in en değerli ilçelerinden biri. En değerli dersem diğerlerine haksızlık etmiş olurum diye böyle yuvarlak konuşuyorum. Ama tarihi Efes

kentini barındıran Selçuk dünyaca paha biçilmeyen bir değere sahip."

Dokuz Eylül Üniversitesi olarak açacakları yüksekokulun Selçuk'a daha büyük bir renk katacağını anlatan Füzun, şunları söyledi: "Tabi düşündüğümüz bölümlerin Selçuk'a uygun bölümler olmasına özen gösteriyoruz. Arkeolojik kazı teknikerliği ve turizm işletmeciliği ana başlıklı iki bölümlü bir meslek yüksekokulu ile başlayıp daha sonra yeni bölümler ekleyerek yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. İlk değerlendirmelerimize göre 8 sınıf, 4 laboratuvar ve diğer idari birimlerle beraber 1000 kişinin aynı anda

eğitim görebileceği bir okul olarak işleme başlayacağız. İnşallah okulumuz kısa zamanda belediyemiz tarafından bitirilecek ve biz de en kısa zamanda öğrencilerimizi oraya yerleştirip eğitim vermeye başlayacağız. Hepimize, İzmir'e, Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum."

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ise bu gün çok güzel bir gün olduğunu anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'nin çok önemli bilim kurumlarından biri ile yeni ve çok önemli işler yapmak için bir protokol imzalayacağız. Sizlerin huzurunda sayın rektörüme ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İzmir bu gün çok geç kalınmış bir kararı telafi ediyor. Çünkü Selçuk İzmir için, Türkiye için önemli olduğu kadar dünya için de çok önemli bir kent. Fakat okullaşmalar hep bir takım ekonomik ve siyasi

tercihlere göre yapıldığından ve maalesef ilçemiz de çok büyük olmadığından bu konuya bu güne kadar ilgisiz kalındı. Şimdi bu telafi ediliyor."

İzmir'in çok önemli bir eksiğinin giderildiğini anlatan Ülgür,

sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü, 30 bin nüfuslu küçücük bir kent olan Selçuk, dünyanın çok önemli kültür miraslarını gelecek kuşaklara taşıma ve aktarma sancısı içinde yıllardır kıvranıyordu. Üniversite bizim için bu anlamda çok önemli bir güç oldu. Bu benim belediye başkanlığım dönemimde gerçekleştiği için de ayrıca çok mutluyum ve sayın rektörüme teşekkür ediyorum. Çünkü kültürel varlıkların korunması, İzmir'in turizm ve kültür kenti olabilmesi için Selçuk çok önemli görevler alabilir ve bu

üniversitesiz mümkün değildir. Bu anlamda daha iyi geniş çalışmalar da üniversitemiz ve belediyemiz arasında yürütülecektir."

Protokol imza törenini takip eden basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Ülgür, şunları söyledi: "Uygulama planını üniversitemiz yaptı. Arsa tahsisi, okul binasının yapım iş ve iç mefruşatının sağlanması işlemleri de belediyemiz tarafından yapılacak. Okulumuzu 2013 -2014 eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi ve toplam yatırım maliyetimizin 6 milyon TL olmasını öngörüyoruz."

Ülgür, Selçuk'ta artan üniversite öğrencisi sayısı göz önüne alınarak öğrencilerin barınma imkanına ilişkin bir çalışma yapılıp yapılmadığı yönünde bir soruya şöyle karşılık verdi: "Çok kısa bir süre önce THK Üniversitesi Selçuk'ta bir meslek yüksekokulu açarak eğitime başladı ve yakında da bir fakülte açılacak. Bu nedenle başlatmış olduğumuz çalışmalar var. Ayrıca, biliyorsunuz ki biz İzmir'de pansiyonculuk konusunda en eski ve başarılı ilçelerden biriyiz."

EV PANSİYONCULUĞU

Dünyada turizmin şekil değiştirmesi nedeniyle kaybolan ev pansiyonculuğunu yeniden yaşama geçirebilmek için belediye bünyesinde ofis kurduklarını anlatan Ülgür, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ayrıca, pansiyoncular odası gibi meslek örgütleriyle çalışmalarımız sürüyor. Bir yandan da yurt yapım çalışmalarımız devam ediyor. Yani yurt yapım çalışmalarının yanında ev pansiyonculuğunu da geliştirebilirsek çok daha verimli, daha sıcak, daha çağdaş bir ortamda öğrencilerimiz barınacak, hem ilçe ekonomisine katkı

koyacağız, hem ilçemizde ortalama 100 gün olan turizm sezonumuzu 365 güne çıkaracağız. İlçemiz bir turizm kenti olduğu için öğrenci gençliğinin diğer sosyal ihtiyaçlarını da karşılayacak mekanlarımız var. Ayrıca, çok yakında yeni kültür merkezimizin ihalesine çıkıyoruz. Bunları daha da geliştirerek öğrencilerin mutlu bir üniversite hayatı yaşayacağı bir bölge olmamız hiç de zor olmayacaktır."

Bu yönde kendilerinin de çalışmaları olduğunu ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Füzün, şöyle konuştu: "İzmir'deki 9 üniversitenin rektörlerinin oluşturduğu İzmir üniversiteleri platformu olarak zaman zaman bir araya geliyoruz ve İzmir'e, Türkiye'ye, dünyaya ne katkı koyabiliriz diye konuşuyoruz. Konuştuğumuz konulardan biri de öğrencilerimizin ailelerin yanında barındırılması konusu. Gönüllü, öğrencileri misafir edebilecek niteliklere ve koşullara sahip aileleri titizlikle

seçtikten sonra öğrencilerimizi onların yanında barındırmak üzere bir çalışma başlatacağız. Sayın başkanımızın da desteğiyle öğrencilerimizi Selçuklu ailelerimizin yanında misafir edebiliriz. Bu her şeyden önce insani bir görev ve sanırım bu evinde öğrenci misafir eden ailelerimizi de mutlu edecektir"

Bir gazetecinin "Selçuk öğrenci kenti oluyor diyebilir miyiz?" sorusu üzerine Başkan Ülgür, şunları söyledi: "Selçuk'un şu anda kalın çizgilerle belirlenmiş iki sektör var. Biri turizm ve kültür diğeri de tarım. Özellikle turizm ve kültürün gelişmesi için öğrenci sinerjisine ve entelektüel bir birikime ihtiyaç vardı. Bu anlamda iyi oldu diye düşünüyorum."

TEŞEKKÜR ŞİLTİ

Gelinen bu aşamadan sonra YÖK'e başvuru sürecinin başlayacağını ve bu sürecin kolayca tamamlanacağını söyleyen Füzün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önemli olan yapıyı inşa etmek, okulun fiziki koşullarını oluşturmak. Başkanımız bu işleri yürütürken biz de YÖK'ten gereken izinlerimizi alacağız. Bu konuda bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. YÖK genellikle bina gibi somut şeyler görmek istiyor ve okullaşmaya çok sıcak bakıyor. Ama YÖK'e başvurulabilmesi için önce protokolün imzalanması gerekiyordu.

Protokolümüzü imzaladığımıza göre artık YÖK'e başvuru sürecini başlatabiliriz"

Protokol imza töreninin ardından Rektör Füzün'ün Başkan Ülgür'e üniversite yapım sürecine verdiği destekten dolayı bir şilt sunarak teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Hüseyin Vefa Ülgür Mehmet Füzün Politika Güncel İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title