Haberler

Domuz Gribi Bitti Aşılar Elde Kaldı

Güncelleme:
Abone Ol

Dünya Sağlık Örgütü'nün Domuz Gribinin Bittiğini Açıklaması Almanya'da Tartışmaya Neden Oldu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO), domuz gribi salgının sona erdiğini açıklaması Almanya'da bu hastalığa karşı üretilen aşıların elde kalması nedeniyle tartışmaya neden oldu.

Dünya Sağlık Örgütü resmi internet sitesinden domuz gribi vakalarının yerelleşmeye başladığına dikkat çekildi. Dünya nüfusunun, yapılan aşılarla domuz gribine karşı bağışıklık kazandığı ifade edilen açıklamada, bu bilgilerin Domuz gribi Güvenlik Komitesi tarafından verildiği ifade edildi.

Domuz gribinin mutasyona uğradığının altının çizildiği açıklamada, bu hastalığın tamamen yok olmadığı belirtildi. WHO, salgının başladığı geçen yılın Nisan ayından bu yana dünyada yaklaşık 19 bin kişinin öldüğü duyuruldu. Dünya Sağlık Örgütünün açıklaması üzerine Almanya?da eyaletler tarafından domuz gribi salgınına karşı satın alınan milyonlarca Euro tutarındaki ilaçların elde kalması tartışmaya neden oldu.

Haftalık haber dergisi Der Spiegel eyaletlerin elinde kalan domuz gribi aşılarının masrafları şimdiye kadar Federal Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmadığını bildirirken eyaletlerin elindeki aşılar ve tutarları aktarıldı. Buna göre. Aşağı Saksonya Eyaleti'nde kullanılmayan domuz gribi aşılarının toplam tutarının 22 milyon, Hessen'de 17 milyon 500 bin olduğu belirtildi. Toplam 2,5 milyon aşı satın alan Hessen Eyaleti'nin, halen elinde 1 milyon 800 bin aşı bulunduğu ifade edildi.

Almanya Sağlık Bakanları Konferansı'nın dönem başkanı olan Aşağı Saksonya Sosyal İşler Bakanı CDU?lu Aygül Özkan, öncülüğünde Federal Sağlık Bakanı Philipp Rösler (FDP) ile eyaletlerin elinde kalan domuz gribi aşılarının masraflarının en azından bir bölümünün federal bakanlık tarafından üstlenilmesi için pazarlık yaptığı belirtildi. Dergi Federal Sağlık Bakanlığı şimdiye kadar toplam 283 milyon Euro kayba uğrayan eyaletlere umut vermedi. Domuz gribi salgını döneminde, federal bakanlığın eyaletlere halkın yüzde 80'ine yetecek kadar aşı alınmasını önererek, yardım sözü verdiği halde bu sözü tutmadığı öne sürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title