Haberler

Domuz Gribinde Endişe Edilecek Bir Durum Yok

Abone Ol

Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara'da Domuz Gribi ile İlgili Endişe Edilecek Bir Durumun Olmadığını Belirterek, Gribin Normal Seyrinde Devam Ettiğini Bildirdi.

Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara’da domuz gribi ile ilgili endişe edilecek bir durumun olmadığını belirterek, gribin normal seyrinde devam ettiğini bildirdi.

Almanya’nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg Uwe Hahn, beraberindeki bazı Alman milletvekilleri ile Önal’ı makamında ziyaret etti.

Bir gazetecinin Ankara’da Domuz gribi ile ilgili son durumu sorması üzerine, Önal olayı yakından takip ettiklerini ve önlemleri almayı sürdürdüklerini ifade etti.

Gribin yayılmasını önleyici tedbirler kapsamında daha önce okulların kapatıldığını anımsatan Önal, şu anda tekrar okulları kapatmaya gerek olmadığını söyledi.

“Şartlar gerektirirse yeni önlemler alırız. Ancak şartlar onu gerektirmiyor” diyen Önal, vatandaşlardan telaşa kapılmadan hijyenle ilgili kişisel önlemlerini almaya devam etmelerini istedi. Önal, “Ankara’da Domuz gribi ile ilgili endişe edilecek bir durum yok. Normal seyrinde devam ediyor” dedi.

Bölgesel kardeşlik ilişkisi

Hahn, 6 milyon nüfusu olan Hessen Eyaleti’nde 350 bin Türk’ün yaşadığını ifade ederek, Hessen Eyaleti ile Ankara arasında ‘bölgesel kardeşlik ilişkisi’ kurmak istediklerini söyledi. Fransa, İtalya ve Polonya’da bazı bölgeler ile bu tür bir işbirliği içinde olduklarına işaret eden Hahn, bu işbirliği ile Hessen’de yaşayan Türklere yönelik bir mesaj vermek istediklerini kaydetti.

Gökçek: Hessen’le de kardeşlik kurabiliriz

HAHN aşrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i de makamında ziyaret etti. Konuk Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn ziyarette yaptığı konuşmada, Hessen eyaleti olarak, Ankara ile kardeşlik ilişkisi kurmak istediklerini söyledi.

Türkiye ve Ankara’ya her 2-3 senede bir geldiğini ve her geldiğinde daha olumlu gelişmelere tanık olduğunu ifade eden Hahn, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde hükümetin izlediği olumlu tavrın buna katkısı olduğunu gözlemlediğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Ankara’nın 40 tane kardeş şehrinin olduğunu bildirerek, “Şehirlerin tamamı başkent düzeyinde. Hessen eyaletiyle de böyle bir kardeşliği memnuniyetle kurabiliriz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title