Haberler

Donanma Gemileri Çanakkale İçin Demir Aldı

Abone Ol

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda organize edilen törenle kutlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda organize edilen törenle kutlandı. Kutlamalara katılan vatandaşlar savaş gemileriyle Körfez turuna çıktı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü Gölcük Donanma Komutanlığı'nda organize edilen "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Şehitleri Anma Günü' töreniyle kutlandı. Etkinliğine Donanma Komutanı Veysel Kösele, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Cevdet Çal, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Faruk Kesgin, gaziler ve davetliler katıldı ile Çanakkale Savaşı'nda görevli olan Muaveti Mülkiye Gemisi Şehit Torpido Yüzbaşı Ali Haydar Öztalay'ın kızı Esin Öztalay ve yakınları ve subay astsubay eşleri, öğrenciler ile misafirler katıldı.

Büyük katılımın olduğu programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında Genel Kurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun mesajları okundu. Okunan mesajların ardından Prof. Dr. Hikmet Özdemir'in kürsüye gelerek 'Bir Harbin 100. yılında' konulu konuşma gerçekleştirdi. Özdemir'in ardından ise Binbaşı Ali Bağcı, Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitleri'ne adlı şiirini okudu.

Salonda daha sonra ise Nezih Seçkin şefliğindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi'nce "Şehitler Konçertosu" adlı büyük ilgi alan konseri sonrasında program sona erdi. Program sonrası konuşan Şehit Ali Haytar Öztalay'ın kızı Esin Öztalay, "Babamın yapmış olduğu bütün şeyler şan ve şöhret için değil, vatan, millet için yaptıklarını kendisine layık görüyorsa öbür dünyada ne mutlu bize. Torpido yüzbaşısı olarak 3 torpille düşman gemisini batırdığı anda, geminin sulara gömüldüğü andaki tek söylediği şey, 'Bugün bunu gördüm mutluyum, ölsem de bundan sonra gam yemem' dediği anki çığlığıdır" dedi.

Anma programın ardından törene katılan vatandaşlar, Donanma Komutanlığı gemilerini tanıtmak ve savaşın anılarını gemilerde hissetmek amacıyla, Donanma gemileri ile Körfez sularında tura çıktılar. İlk kez gemide çalışan personelle seyre çıkan asker eşleri yakınları ve vatandaşlar oldukça heyecanlı olduklarını dile getirdiler.

Gökova Fırkateyni, İmbat ve Zıpkın Hücum Botları ile seyre çıkan misafirlere öğle yemeği de ikram edildi. Program helikopter iniş kalkış eğitimi, posta çantası alma, verme eğitimi, hasar kontrol eğitimi ve köprü üstünden seyirin takibinin ardından sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Mehmet Ellibeş Veysel Kösele Gölcük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title