Haberler

DSP'de Genel Başkanlık Koltuğuna Önder Aksakal Oturdu

Güncelleme:
Abone Ol

Demokratik Sol Parti'nin 10'uncu Olağan Kurultayı'na tek genel başkan adayı olarak katılan Önder Aksakal, DSP'de Masum Türker'den boşalan genel başkanlık koltuğuna oturdu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, çağın gereklerine cevap veren, insan haklarını esas alan yeni bir anayasa düzenlemesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

"ECEVİT'İN ADINI YAŞATACAĞIZ"

DSP'nin "Özgürlük ve Barış" sloganı ile yaptığı 10. Olağan Kurultayı'nda tek aday olarak söz alan Aksakal, "Biz demokratik solcular, Ecevit felsefesi ve Atatürk ilkelerini iliklerine kadar özümsemiş, Ecevit yoldaşları olarak, nefes aldığımız sürece onun adını yaşatacağız, beyaz güvercinli mavi bayrağı asla yere bırakmayacağız." dedi.

DSP'nin hükümet ortağı olduğu dönemde yaptığı çalışmalar ile Türkiye'ye önemli değerler kazandırdığını savunan Aksakal, bu kapsamda kamuya alımların adaletli bir şekilde yapılması için Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sistemini getirdiklerini ifade etti.

"DEVLET DÜZENİ YENİDEN ÇAĞDAŞ NORMLARA ÇIKARILACAKTIR"

Aksakal, zamanla bu sistemin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından istismar edilerek, üyelerine haksız kazanımlar sağladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Personel rejiminde uygulanan KPSS ve sınavla yönetici atanması kararları, dürüst altyapısı hazırlanmadan uygulamaya konulmuş ve dürüst olmayan zihniyetin devleti ele geçirmesinde bir fırsat ve olanak yaratmıştır. Benzer olumsuzluklar, demokratik solun ilk iktidarında kökten çözüme kavuşturulacak ve tahrip edilmiş devlet ve toplum düzeni yeniden çağdaş medeni normlara çıkarılacaktır."

2010 yıllında kısmi anayasa değişikliğini içeren pakette yer alan Anayasa Mahkemesi ile HSYK'nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemelere itiraz ettiklerini belirten Aksakal, "Değişiklik önerilerimiz dikkate alınsaydı bugün FETÖ kalkışmasıyla muhatap olmayacaktık." dedi.

"ANAYASANIN İLK DÖRT MADDESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Aksakal, yeni anayasa tartışmalarına da değinerek, çağın gereklerine, bilimin ve teknolojinin gelişimine, toplumsal ihtiyaçların ortaya çıkardığı durumlara uygun bir anayasa düzenlemesine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Anayasanın ilk dört maddesinin kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Aksakal, parti olarak hazırladıkları anayasa taslağını Meclis Başkanına, Başbakana ve ana muhalefet partisi genel başkanına ilettiklerini aktardı.



Aksakal, yeni anayasa çalışmalarının kişisel ihtiraslara alet edilmemesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"İnsan haklarını esas alan, kadını ve gençliği öncelikle ve özellikle öne çıkaran, hak ve eşitliği gözeten, toplumsal barışın temelini oluşturacak bir devlet düzenini merkezinde tutan ve tüm toplum kesimlerinin müdahil olduğu ve tümünün istisnasız katıldığı, onay verdiği bir çalışma ortamında uzlaşılmış bir anayasa metnin halkın gündemine getirilmesi önemlidir."

Konuşmalarından sonra, genel başkan ve parti organlarının yöneticilerini belirlemek için delegeler oy kullanmaya başladı.

ESKİ BAKANLAR KATILDI

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda yapılan kurultaya DSP eski genel başkanları Masum Türker ve Zeki Sezer'in yanı sıra DSP'nin hükümet ortağı olduğu dönemde bakanlık yapan isimler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, HDP Parti Meclis Üyesi Emirali Türkmen, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbey de katıldı.

Genel Başkan Aksakal, 3 Aralık 2015'te yapılan olağanüstü kurultay ile Masum Türker'den boşalan genel başkanlık koltuğuna oturmuştu.



Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Aksakal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title