DSP Genel Başkanı Türker: Türkiye'de Önemli Kararlar Koalisyonlar Döneminde Alındı
Dsp Genel Başkanı Masum Türker, dünyada insanların hakça yaşayabilmesi için en iyi sistemin koaliasyonlar olduğunu belirterek, "Türkiye'de en önemli kararlar koaliasyonlar döneminde alındı" dedi.
Dsp Genel Başkanı Masum Türker, dünyada insanların hakça yaşayabilmesi için en iyi sistemin koaliasyonlar olduğunu belirterek, " Türkiye'de en önemli kararlar koaliasyonlar döneminde alındı" dedi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak'a geldi. Partisinin İl Başkanlığı'nda milletvekili adaylarıyla basın toplantısı yapan Türker, Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararının uygulanmaması için Mısır Devlet Başkanı'na mektup yazacaklarını söyledi. Bu kararın uygulanmaması, gözden geçirilmesi, yargılamanın yeniden ele alınması gerektiğini düşündüklerini belirten Türker, bu konuyu haber yapan Hürriyet'in attığı başlığa tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Türker, şöyle dedi:
"Yüzde 52 ile Mursi iktidara gelmişti. Başbakan, sanki bu eylem sayın Tayyip Erdoğan'a olacakmış gibi şikayet etti. Ama Tayyip Erdoğan döndü, haber yapan Hürriyet Gazetesi'ne, 'yüzde 52' dedin, 'beni mi kastettin' diye üstüne gitti. Bu neden olur? Çünkü dev aynasında görüyorlar kendilerini. Ama aynanın karşısında çok küçük olduklarının farkında değiller. İnsan kendisini kendi gibi görmeli. Şu anda Türkiye'nin İsrail'de, Mısır'da ve Suriye'de büyükelçisi yok. Bizim böyle bir mektup gönderme hakkımız var."
ÖNEMLİ KARARLAR KOALİSYONLAR DÖNEMLERİNDE ALINDI
Türker, 8 Haziran'da AKP'nin iktidar olmadığı bir Türkiye beklediğini söyledi. Dünyada insanların hakça yaşayabilmesi için en iyi sistemin koaliasyonlar olduğunu vurgulayan Türker, şöyle devam etti:
"Türkiye'de en önemli kararlar koaliasyonlar dönemlerinde alındı. Kıbrıs Barış Harekatı kararı tek başına iktidar iken Demirel zamanında alınamadı, ama CHP-MSP koaliasyonu zamanında rahmetli Bülent Ecevit tarafından cesaretle alındı. Türkiye'de bankacılık sisteminin dönüşümü ve alt yapı oluşturulması kararları yine koaliasyon zamanında alındı. Bu aleyhtarlık niye yapılıyor? Seçmene baskı var. Türkiye'de ilk defa bu gezilerde gördüm. Seçmen iki hafta kalmasına rağmen hala kararsız. Kararsızlıkta şu; emanet oyunu muhalefet partisine vermişse vermemeyi düşünüyor, emanet oyunu iktidar partisine vermişse vermemeyi düşünüyor. Karar nasıl verecek, bu iki hafta gösterecek."
İNŞALLAH GENELKURMAY BAŞKANIMIZ SAĞLAMDIR
Genelkurmay Başkanı'nın rahatsızlığı sonrasında ortada görülmediğini belirten Türker, şöyle konuştu:
"Yaşıyor mu acaba? Türkiye'de ve dünyada maaşlı çalışan hiçbir kamu kurumu mensubu izine habersiz çıkmaz. Genelkurmay Başkanı'nın ortadan yok olduğu tarih aslında Türkiye'nin Suriye ile savaşa girmesinin çok konuşulduğu günler. Suriye ile ilişkilerin nasıl olacağına dair Antalya'da NATO Dış İşleri Bakanlığı toplantısında konuşulurken, bütün diplomatik ve devlet geleneklerine aykırı olarak hatta Türkiye'yi de küçük düşürecek şekilde Başbakan, ABD Dışişleri Bakanı'nın ayağına Antalya'ya gitti. Savaşla seçimin ertelenme olasılığı da var. Bu konuda bir rahatsızlığı varsa en azından bir resminin yayınlanması gerekir ki inanalım. İnşallah Genelkurmay Başkanımız sağlamdır. Suriye ile savaş ihtimali var." - Zonguldak