Haberler

Dünya Gencler Short Track Şampiyonası Erzurum'da Başladı

Abone Ol

Türkiye'nin ilk kez katıldığı, Dünya Gençler Short Track Şampiyonası başladı.

Türkiye'nin ilk kez katıldığı, Dünya Gençler Short Track Şampiyonası başladı. Erzurumluların büyük ilgi gösterdiği şampiyonada Türkiye'yi ikisi kadın toplam 8 sporcu temsil edecek

Merkez Palandöken ilçesindeki 3 binlik Buz Pateni Salonunda yapılan şampiyonaya 39 ülkeden 201 sporcu katıldı. Şampiyonaya katılan ülkelerin bayrak geçişinin ardından okunan İstiklal Marşı'nın ardından başlayan şampiyonanın ilk gününde, Türk Mili Takımı kadınlar ve erkeklerde takım halinde 1500 metre, bayrak yarışlarında 3000 metrede mücadele edecek. Türkiye'yi kadınlarda Elif ÖVzden, Betül Yerdelen, erkeklerde ise Fırat Yardımcı, Davut tahtacı Menderes Eren, Burak Akar, Ersel Argun ve Muhammet Karadeniz temsil edecek.

Türkiye'nin Dünya Gençler Short Track Şampiyonası'ne ilk kez katıldığını belirten Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, Çok güzel bir açılış töreni oldu. Bir organizasyonun başı iyi olursa sonuda sonuda iyi olur. Türk sporcularımızdan umutluyuz. Daha önc bu tür organizasyonlara misafir olarak katılıyorduk. Ama şimdi iddialıyız. En azından yarı ve finalda koşacak sporcularımız olmasını büyük bir heyecanla bekliyoruz. Seyircilerin desteği ve sporcularımızın gayreti ile bu işi başaracağımıza inanıyorum. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmekten mutluyuz. Herşey çok güzel. Ülkmizi ikisi kadın toplam 8 sporcu temsil edecek dedi

Ücretsiz olarak düzenlenen şampiyonaya vatandaşların ilgisi büyük oldu. Tribünleri dolduran kadın, erkek ve gençler Türk sorculara büyük destek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Palandöken Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title