Haberler

Dünya Hepatit Günü'nde "Üç Maymun" Etkinliği

Abone Ol

Bazı sivil toplum kuruluşları, karaciğer hastalıkları konusunda toplumu bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda, "üç maymun" etkinliği düzenledi

Bazı sivil toplum kuruluşları, 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü dolayısıyla karaciğer hastalıkları konusunda toplumu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda, "Üç Maymun" etkinliği düzenledi.

Dünya Hepatit Birliği işbirliğiyle Türk Karaciğer Vakfı, Hepatitle Yaşam Hasta ve Hasta Yakınları Toplumsal Bilgilendirme, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği üyeleri, Kadıköy İskele Meydanı'nda bir araya geldi.

Meydanda toplananlar, sinema ve tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan eşliğinde, önceden belirlenmiş hareketleri 12 kez tekrarlayarak, "duymuyorum, görmüyorum, konuşmuyorum" tavrı yerine bilgili, bilinçli ve duyarlı olunması gerektiğine dikkati çekti.

Etkinlik, tüm dünyada gerçekleştirildiği için Guiness Dünya Rekoru ekibi tarafından da izlendi. İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi avukat Olcay Yezdani ve Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Hepatit Çalışma Grubu Başkanı Cemal Battal, gözlemci olarak aktiviteleri takip etti. Etkinlik sonunda Yezdani ve Battal'ın hazırladığı raporlar, "Guiness Dünya Rekoru Girişimi" olarak ilgili kuruma iletildi.

- "İsteğimiz toplumun hepatit ve sonuçları hakkında bilgilendirilmesini sağlamak"

Hepatitle Yaşam Hasta ve Hasta Yakınları Toplumsal Bilgilendirme, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hilal Ünalmış Duda, yaptığı açıklamada,  katılımcılarla hareketleri 12 kez tekrarlamalarının amacının, dünyada her 12 kişiden birinin hepatitle karşı karşıya olduğunu göstermek olduğunu söyledi.

Duda, dünyada yılda 1 milyon kişinin hepatit B veya hepatit C'ye bağlı hastalıklardan öldüğünü aktararak, "Bu ölümlere dikkati çekmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ortak isteğimiz, toplumun hepatit ve sonuçları hakkında bilgilendirilmesini sağlamak, farkındalık ve duyarlılığın arttırılması için çalışmalar yapmak ve sağlık sektöründe bu amaçla daha çok harcama yapılmasını temin etmek" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Kadıköy Duda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title