Haberler

Dünyanın Gözü Erdoğan-Biden Görüşmesinde

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya gelecek. Kritik görüşme, dünyanın da gündeminde.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bugün İstanbul'da Mabeyn Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Milliyet gazetesinin haberine göre, Erdoğan ile Biden görüşmesi, Rusya'nın Suriye'de son dönemde yoğunluk kazanan askeri faaliyetlerinin de kapsamlı olarak ele alınacak olunması nedeniyle dünya çapında bir ilginin odağı haline geldi.

DAVUTOĞLU İLE DE GÖRÜŞECEK

Biden, Cuma günü AK Parti, CHP ve HDP'den bazı milletvekilleri ile görüşmelerde bulundu. MHP yönetimi ise Biden'ın görüşme teklifini geri çevirdi. Biden, resmi görüşmelerini ise bugün yapacak. Biden, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda görüşecek.

GÖRÜŞMENİN EN KRİTİK MADDESİ RUSYA

ABD'nin iki numaralı ismi olan Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da kabul edilecek. Erdoğan ile Biden'ın görüşmesi, saat 14.00'de Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde yapılacak.

Bu görüşmenin en önemli kritik maddesi Rusya'nın Suriye'deki faaliyetleri olacak.

Ziyaretin siyasi önemini değerlendirmek gerekirse. Biden; Ortadoğu ve IŞİD ile mücadele konusunda ABD devletinin politikalarının oluşturulmasında ABD Başkanı Barack Obama'nın fiilen yetkilendirdiği güçlü bir isim.

ABD, RUSYA'YI UYARMIŞTI

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Paris'teki toplantının ardından yaptığı açıklamada, İŞİD ile mücadele konusunda "Rusya yanlış bir stratejik yolda. Bu değişene kadar işbirliği yapmamız için ortak bir nokta bulunmuyor" demişti. Biden'in, yapacağı temaslar bu açıklama ile bağlantılı olarak daha da önem kazandı.

Rusya'nın Suriye'deki etkinliği, PYD'nin faaliyetleri, Türkiye'nin Suriye sınırında sınır güvenliğine yönelik alınacak teknoloji kabiliyeti yüksek önlemler, IŞİD'e karşı Suriye ve Irak'ta planlanan harekatlar bu görüşmenin kritik Gündem maddelerini oluşturacak.

Rusya, Suriye'de Laskiye ile Tartus bölgesinde askeri üsse sahip. Ancak Rusya, son günlerde Türkiye sınırındaki Kamışlı bölgesinde de asker konuşlandırmaya başladı. PKK uzantısı olarak görülen PYD'nin Suriye'deki etkinliği de, görüşmenin en hassas maddelerinden biri olacak.

ERDOĞAN: BÖLGEDE HASSASİYETLERİMİZ AYNI, BUNLARI BIDEN İLE ÇOK AÇIK GÖRÜŞECEĞİZ

Erdoğan bu konuda şu açıklamada bulunmuştu: "Bölgede hassasiyetlerimiz aynı şekilde devam ediyor. Bu konuda hassasız ve surekli olarak bizim koalisyon güçlerine söylediğimiz, 'PKK, PYD, YPG, DAEŞ, bunların hiç birinin birbirinden farkı yok, bunlara karşı da tavrımız aynı olacaktır' diye... Bunları da sayın Biden ile çok açık görüşeceğiz." (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden Suriye Dünya Rusya Sıkıcı Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

adanaliMobil-ANDROID:

inşallah adam gelip gittikten sonra asker doğudan cekilmez

Yanıtla00
Ahmet amed Mobil-IOS:

Ahhh Benim Salak türk kardeslerim

Yanıtla00
6380Mobil-ANDROID:

sık sık geliyor ne işte varsa

Yanıtla00
tcMobil-IOS:

Ne olucak türklüge savaş

Yanıtla00
AlaskamkuzeyMobil-IOS:

Bu Ada'm bizi terbiye etmeye memur edilmiş biz ABD li değiliz yıllardır hür yaşadım hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım bendimi çiğner aşarım Engin'lere sığmam taşarım yaaa ABD efendisi burası bizim ve biz köle değiliz siyahlara ettiğiniz zulüm burda sökmez PKK besle büyüt şimdide gerdan gör hadiiiiii biz tanıyoruz sahte muttefikleriiiiiiii

Yanıtla00
Gerçek Mobil-ANDROID:

demekki ne imiş oylar ABD veriliyormus gerçek Cumhurresimiz Biden nasıl talimatlar verecek hep birlikte göreceğiz ak partili arkadaşlar

Yanıtla00
felixMobil-ANDROID:

kimseye biat etmeyen kimseye eyvallah demeyen kimsenin kulu kölesi tebası olmayan, iktidarın elini eteğini öpmeyen bütün tabulara dogmalara saldıran, düşünen eleştiren sorgulayan yargılayan nesiller yetişmedikce bir halk onursuz yaşamaya mahkumdur

Yanıtla00
barbaros Mobil-ANDROID:

belliki ayar vermeye gelmis

Yanıtla00
MustafaMobil-IOS:

Durmak yok ermeni avına devam

Yanıtla00
Maraşlı ömer Mobil-ANDROID:

Pkakanın elinde amerikan silahları var memleketin yiğitleri o silahlarla devletin askeri ve polisi şehit ediliyor ve yine devletin en tepesi o silah verip şehit edenlerle aynı masada oturuyor... ALLAH memleketin sonunu hayır eylesin

Yanıtla00
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title