Dünyanın İlk Kadavradan Rahim Nakli
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığında görevli Prof.Dr."Hamileliğin sonlanması üzüzü ama bizim için sürpriz değil."
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığında görevli Prof. Dr. Ömer Özkan,
"Hamileliğin sonlanması üzüzü ama bizim için sürpriz değil. Birkaç ay sonra yeniden deneme yapabiliriz" dedi.
Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sert'in hamileliğinde klasik bir tüp bebek tedavisinde yaşanan bütün risklerin bulunduğuna dikkati çekti. Sert'in hamileliği için ilk 3 ayın çok önemli olduğuna dikkati çeken Özkan, "Bu 3 ayı atlatsaydık riskler çok azalacaktı. Ancak her tüp bebek tedavisinde olabildiği gibi ilk denemede gebeliği sonlandırdık. Hamileliğin sonlanması üzücü ama bizim için sürpriz değil. Bir kaç ay sonra yeniden deneme yapabiliriz" diye konuştu.
Özkan, Sert'e hamileliğin risklerini daha önceden anlattıklarını ve psikolojik olarak bu risklere karşı kendisini hazırladıklarını belirtti. Özkan, Sert'in moralinini iyi olduğunu kaydetti.
Rahmi olmadığı için hamile kalamayan 23 yaşındaki Derya Sert'e, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın başkanlığındaki ekip tarafından 8 Ağustos 2011'de gerçekleştirilen ve 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakledilmişti.
Sert'e 2 Nisan'da embriyo transferi yapılmış ve 12 Nisan'da da gebelik sonuçlarının olumlu olduğu yönünde açıklama yapılmıştı. Hastaneden bugün yapılan açıklamada ise bebeğin kalp atışlarının izlenememesi nedeniyle gebeliğin sonlandırıldığı belirtilmişti. - ANTALYA