Dünyayı İstediğiniz Gibi Yapabilseydiniz Ne Yapardınız?
Eğitim, kültür ve sanat alanında her hafta en az bir program yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi'nin bu haftaki etkinliği "Yalanın İcadı" adlı film okuması oldu.
Yeni dernek merkezinde yapılan etkinlik ilgiyle takip edildi.
Hz.İsa'ya yalancı muamelesi yapılmış diyerek film yorumuna başlayan Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Başkanı Mahmut Tökel, "Yalanın hayatımızın her alanında hisseden bizler yalansız bir dünyayı kavramakta biraz zorlanabiliriz. Film bize esasen yalansız bir dünyayı değil, dürüst bir dünyayı sunuyor."dedi.
"Anlamadığım şeylerden nefret ederim. İnsanoğlu anlaşılmayan her şeyden korkar, çekinir. Ölüm, hiçlikle dolu bir sonsuzluk değil sevdiklerinle genç olarak beraber olacağın bir durum. Hırs ve ihtiras bir insanı kısa sürede her şeyi kazanan gibi gösterse de esas kaybetmenin insanı daha çok itibarsızlaştıracağını belirtiyor." diyerek Tökel film yorumunu bitirdi.
Osmancık Belediye eski başkanı Bekir Yazıcı, "aslında kimsenin yalan söylemediği bir durumda yaşarken çok zor durumlarda bulunan bir insanın yalan söylemeye başlamasıyla hayatının değişmesi aslında doğru yaşamanın gereksizliğini veriyor gibi bir duygu yaratması bakımından film eleştirilmelidir." diye konuştu.
Osmancık Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatma Aksu Comba, "bu filmde kader kavramını da çok şiddetli bir şekilde eleştirdiğini gördük. Tamamen seküler bir dünyanın öne çıkarıldığı bir film. İnsanların kahramanın etrafında toplanmalarının aslında duymak istediklerini bekliyorlar." diye konuştu.
Osmancık Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Miray Çınar,"Yalanın icadı aslında kapitalizmin sömürüsünden yani para ihtiyacından kaynaklanmaktadır." diye belirtti.
Osmancık Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Ayşegül Alan,"Film aslında bir din eleştirisi üzerine kurulmuştur. Reklamların bizleri ne kadar etkilediği ve yönlendirdiği ve film endüstrisi üzerine bir eleştirisi vardı." Diye belirtti.