Haberler

"Dursun Çiçek Emir Verdi"

Abone Ol

İnternet Andıcı Davası'nda tutuklu sanık emekli Albay Cemal Gökçeoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İnternet Andıcı Davası'nda tutuklu sanık emekli Albay Cemal Gökçeoğlu, "O dönemde Bilgi Destek Dairesi Başkanlığı'na vekalet eden Dursun Çiçek, Genelkurmay ikinci başkanından emir aldığını belirterek bir andıç hazırlayıp yayınlamamazı istedi. Ben de emir komuta zinciri içinde andıcı hazırlattım yasal olarak bir sakınca görmediğim için paraf attım" dedi.

İnternet Andıcı Davası'nda daha önce savunmasını tamamlayan emekli Albay Hulusi Gülbahar'ın çapraz sorgusu yapıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Gülbahar'a Balyoz davasında tutuklu olarak yargılanan sanık MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ı tanıyıp tanımadığını sordu. Engin Alan'ı tanıdığını söyleyen sanık Gülbahar "1983-2006 yıllları arasında 23 yıl Özel Kuvvetler'de görev yaptım. Engin Alan tümgeneralliği sırasında da albaylığı sırasında da komutanlığımı yaptı" dedi.

Mahkeme Başkanı Özese'nin, "Engin Alan ile 2 kez görüşmeniz var" sözleri üzerine sanık Gülbahar "Evet, 10 saniye ve 30 saniyelik görüşmem var. Kaynanası hastaydı, o nedenle görüşmüştük. 20 yıldır tanıdığım bir insan" dedi. Gülbahar'ın avukatı Ziya Kara ise müvekkilinin 26 yıllık meslek hayatının 16 yılını Güneydoğu'da operasyonlara katılarak geçirdiğini ve kendi isteği dışında 4. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'ne atandığının altını çizdi. Avukat Kara, "Müvekkilimin internet konusunda en ufak bir bilgisi yoktur" dedi.

SANIK GÖKÇEOĞLU SUÇLAMALARI REDDETTİ

Tutuklu sanık emekli albay Cemal Gökçeoğlu, İnternet Andıcı'nda kendisiyle birlikte 13 kişinin imzası bulunduğunu hatırlatarak, suçlamaları reddetti. Sanık Gökçeoğlu, o dönemde Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nün 5. Destek Şubesi'nde müdür olarak görev yaptığını belirterek internet sitelerinin içerikleri hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığını savundu. İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın 12 Haziran 2009 tarihinde bir gazetede yayınlandığını hatırlatan Gökçeoğlu "Kurstaydım. İdari İşler Şube Müdürü olduğum için kurstan çağrıldım. Dursun Çiçek'in imza örnekleri istendi. O sırada toplanan bilgisayarları teslim ettim. Bilgisayarların silinmesinde hiçbir katkım yoktur" dedi. Tutuklu sanık Gökçeoğlu hakkında iddia edilen suçlamaları kabul etmediğini ve terör örgütü üyesi olduğuna ilişkin iddiaları ise reddettiğini söyledi. Gökçeoğlu, kendisine sunulan İnternet Andıcı'nı yasal olarak bir sakınca görmediği için paraf attığını belirtti.

"DURSUN ÇİÇEK'E GEÇMİŞ OLSUN DEDİM"

Gökçeoğlu'nun savunmasının ardından çapraz sorgusu yapıldı. Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nından nasıl haberiniz oldu?" diye sorması üzerine sanık Gökçeoğlu, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı bir gazetede yayınlananınca haberim oldu. Planın gazetede yayınlanmasının ardından bilgisayarlarda herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını hatırlamıyorum. O gün saat 08.30'da Genelkurmay Başkanlığı'na geldim. Gazeteden haberi öğrendikten sonra Dursun Çiçek'in yanına giderek 'Geçmiş olsun' dedim." ifadelerini kullandı. Gökçeoğlu, Askeri Savcılığın Genelkurmay Karargahı'na kaçta geldiğini tam olarak hatırlamadığını sözlerine ekledi.

"BİLGİSAYARLARDA GERÇEKLEŞEN KIRPMA İŞLEMİNDE ORADAYDIM"

Sanık Gökçeoğlu, Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nde gerçekleşen bilgisayarlarda evrak kırpma işlemleri sırasında orada olduğunu ifade etti. Sanık Gökçeoğlu, 20 Haziran 2009'da bilgisayarların toplandığını, 22 Haziran'da bilgisayardaki evrakların silindiğini, 23 Haziran'da ise konuya ilişkin kendisinin tutanak tuttuğunu söyledi. Gökçeoğlu bilgisayarların silinmesinin ardından ayrı bir harddiskde evrakların yedeklenip yedeklenmediğini ise bilmediğini belirtti.

ÇİÇEK'İN ANDIÇ HAZIRLAMAMIZI İSTEDİ

2008'den sonra internetle ilgili yazışmaların kendisinin müdürlüğünü yürüttüğü şube görev kapsamına alındığını belirten sanık Gökçeoğlu,"İnternet sitelerinin süresi dolmuştu. Bu konu ile ilgili Mart 2009 tarihinde Bilgi Destek Dairesi Başkanlığı'na vekalet ettiği dönemde Dursun Çiçek, Genelkurmay ikinci başkanından emir aldığını belirterek bir andıç hazırlayıp yayınlamamazı istedi. Ben de emir komuta zinciri içinde andıcı hazırlattım ve paraf attım. Andıç belgesinin altında Mustafa Bakıcı dahil 13 subayın adına paraf açılmıştı. Bu nedenle paraf etmede bir sakınca görmedim. Hatta bu andıçta ismi geçen internet sitelerinin içeriklerini dahi bilmiyordum ben" dedi. Gökçeoğlu, andıçta yer alan sitelerin ise yayına geçmediğini ifade etti. Hakim Özese'nin soruları üzerine, Cemal Gökçeoğlu, başka davadan tutuklu yargılanan sanık Engin Alan'ı tanımadığını sadece isim olarak bildiğini ifade etti. Gökçeoğlu'nun sorgu ve savunmasının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti duruşmaya yarına erteledi.

SK - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title