Haberler

Dursunbey'de Kask Dağıtımı Yapıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Dursunbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik güvenliğinde yeni açılımlar, hedefler ve çözüm projesi kapsamında bugün ilçe merkezinde kask dağıttı.

Dursunbey Emniyet Müdürlüğü İlçe Karayolu trafik güvenliği komisyonu başkanlı tarafından organize edilen proje kapsamında, Yol kullanıcılarının eğitimine yönelik yapılacak faaliyetler arasında yer alan kask dağıtım kampanyası bugün ilçe kent meydanında yapıldı.

Trafik bilincinin yerleştirilmesi ve trafik kazalarının önlenmesi ile ilgili yapılan bu projenin 1. Ayağına katılımda oldukça yoğun oldu.

Kask dağıtım kampanyasına İlçe Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Dursunbey Belediye Başkan vekili Cemal Ergenç, İlçe Garnizon komutanı Mustafa Ünsal ilçe trafik komiseri Salih Dumlu çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer, polis memurları ve kask hediye edilen vatandaşlar katıldı.

Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projesi adı altında yapılan kampanyayı Başlatan Dursunbey Emniyet Müdürü Naki Ateş ilçeye geldiği 8 aylık süre içerisinde Dursunbey'de %5'lerde olan kask kullanımını %85 gibi ciddi bir rakama çıkarmış ilçede yaptığı trafik düzenlemeleri ile vatandaşları oldukça rahatlatmıştı. Bu süreç içerisinde Emniyet ile vatandaş arasında köprü olan Naki Ateş vatandaşlar tarafından mütevazi halleri ile oldukça beğeni topladı.

MOTORUN KAPORTASI İNSAN İNSANIN KASKOSU KASK

45 Adet kaskın hediye edildiği tören İlçe Trafik komiseri Salih Dumlu'nun konuşmaları ile başladı. Kaskın trafikte hayat vaad ettiğini belirten Dumlu ilçede kask kullanımının teşviki için böyle bir kampanya başlattıklarını belirtti. Ayrıca bu kampanyaya destek olan Dursunbey Kaymakamlığı, Dursunbey Belediyesi ve sponsor firmalara teşekkür eden kask Hayat kurtarır sloganı ile konuşmasını tamamladı. Dumlu Daha sonra motoru ile kaza geçirmiş ve kaskı sayesinde hayata tutunmuş bir vatandaş kürsüde bir konuşma yaptı.

Bir kamyon ile kafa kafaya çarpıştığını belirten şahıs aylarca komada kalmasına rağmen kaskı sayesinde hayata tekrar tutunduğunu belirtti. Motorun kaportasının insan olduğunu belirten şahıs motor severlerden büyük alkış aldı. Daha sonra Dursunbey kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Bu kask töreninin ardından ilçede denetimlerin artacağını belirten Üçer yaz aylarında motor kullanımının artmasını ön gördüklerini belirtti.

ŞEHİR TURU ESKİ 3 EYLÜL'LERİ ARATMADI

Konuşmalarına ardından protokol sırası ile vatandaşlara kasklarını dağıtırken kasklar kısa sürede tükendi. Kask dağıtma töreninin ardından Toplum Destekli polis memuru Mustafa Gülen motoru ile tören alanına gelen motor severler ile şehir turu attı. Bir polis aracının eşlik ettiği bu tur ilçede oldukça heyecanla karşılanırken vatandaşlara eski 3 Eylül Bayramlarını hatırlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Ünsal Süheyl Üçer Güncel Eylül Dumlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title