Haberler

Düşler Akademisi Projesi

Abone Ol

Proje kapsamında "Düşler Akademisi Kaş Merkezi" açıldı Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Öğüt: "Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında yürüttüğümüz faaliyetlerimizle 3 milyonu aşkın insanın hayatına dokunuyor, toplumsal duyarlılıkların artmasını sağlayacak kanalları açıyoruz"

Vodafone'un Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile yürüttüğü "Düşler Akademisi Projesi"nin Kaş merkezi açıldı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, açılış töreninde yaptığı konuşmada, daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle herkese ilham verme misyonuyla Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınması için yatırımları artırarak sürdürdüklerini söyledi.

Yatırım planlarının üç ekseninin teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımların oluşturduğunu ifade eden Öğüt, "Toplumsal gelişim için hayata geçirdiğimiz sosyal yatırımlarımız, şüphesiz bizim için en anlamlı değere sahip. Bu yatırımlarımız sayesinde insan hayatına değiyor, yaşam biçimlerini iyileştiriyor ve ihtiyaç sahibi kesimlerle buluşuyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında yürüttüğümüz faaliyetlerimizle 3 milyonu aşkın insanın hayatına dokunuyor, toplumsal duyarlılıkların artmasını sağlayacak kanalları açıyoruz" dedi.

Vodafone Türkiye olarak mobil iletişimin gücüyle engelli bireylerin önündeki engelleri birer birer kaldırmayı, içlerindeki yaşama sevinci ve gayreti tetiklemeyi hedeflediklerinin altını çizen Öğüt, "Düşler Akademisi Kaş'ı hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 'Vodafone'la mucizeler işte bu kadar kolay' diyor, Düşler Akademisi Kaş'ın engelli dostlarımızın hayatında küçük mucizeler yaratacağımızı umuyorum" diye konuştu.

"Türkiye'nin sınırlarını aşan bir merkezi hayata geçiriyoruz"

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel de dünyadaki 27 Vodafone vakfından biri olduklarını dile getirerek, Vodafone'un yatırım yaptığı tüm ülkelerde sosyal sorumluluk faaliyetlerini vakıflaşarak gerçekleştirdiğini anlattı.

Teknoloji yatırımları kadar sosyal yatırımlara da önem verdiklerini, bunu çifte sorumluluk olarak adlandırdıklarını kaydeden Süel, şöyle devam etti:

"Ülkemiz çok geniş bir coğrafya. Çok zengin bir kültüre sahip. Bu zengin kültür içerisinde farklı sosyal ihtiyaçlarda olabiliyoruz. Yola çıkarken doğru alana odaklanmak konusunda çok titiz davrandık. Ülkemizin sosyal ihtiyaç haritasını çıkardık. Bunu yaparken önümüze 3 önemli alan çıktı. Bunlar eğitim, kadınlar ve engellilerdi. Engelliler konusuna eğilerek AYDER ve UNDF ile 2008 yılında 'Düşler Akademisi Projesi'ni başlattık. Akademiden bugüne kadar bin 721 engelli mezun oldu."

Akademide farklı alanlarda, farklı yaşlarda, ücretsiz eğitimler verildiğine dikkati çeken Süel, şunları kaydetti:

"Dünyaya örnek olacak, Türkiye'nin sınırlarını aşan bir merkezi hayata geçiriyoruz. Türkiye'deki yüzde 12 civarında engelli vatandaşımız görülüyor. Dışarı çıktığımızda belki onları göremiyoruz. En büyük sebep, onların evlerinden çıkmak için bir neden bulamamaları. Düşler Akademisi, onları hayata katan, evlerinden dışarı çıkmalarını sağlayacak çok önemli bir proje. Düşler Akademisi Projesi sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da beğeni toplayan bir proje. Geçtiğimiz eylül ayında Birleşmiş Milletler'de, New York'ta örnek proje olarak sunuldu ve ödül aldı. Bu da bizim için gurur vesilesi."

"Türkiye'den artık bu tür bir proje ihraç etme vakti gelmişti"

UNDP İstanbul Ofisi Yöneticisi Hansın Doğan ise projenin dünyada tek olduğunu söyledi. Projenin, başkalarına örnek olması temennisinde bulunan Doğan, "Umarım dünyada başka örneklerini görürüz. Çığ gibi büyür, yaygınlaşır. UNDP olarak buna katkıda bulunmak için elimizden geldiğince çalışacağız. Türkiye'den artık bu tür bir proje ihraç etme vakti gelmişti" dedi.

AYDER Başkanı Ercan Tutal, Kaş'ta uluslararası etki yaratacak bir projenin içinde bulunmaktan mutlu olduğunu vurgulayarak, projenin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini ifade etti.

Dünyada sadece engellilikleri nedeniyle hayata katılması elinden alınmış büyük bir azınlık olduğuna işaret eden Tutal, "Türkiye'de uyuyan bir dev var. Bunu uyandırmak için bu insanların sosyal yaşama katılmasını kolaylaştırmak gerekir. Engelsiz yaşam çözümleri üretmek gerekiyor" diye konuştu.

Düşler Akademisi Kaş Merkezi

Engelli bireylerin hayata katılımını artırmak ve hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla kurulan Düşler Akademisi Kaş Merkezi, 20 dönümlük araziye kuruldu. Yılda bin engelliye hizmet verme kapasitesine sahip merkezde engellilere eğitim, sanat, spor ve rekreasyon alanlarında hizmet verilecek. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Hansın Doğan Gökhan Öğüt Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title