Haberler

Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer beraberindeki Heyetle Rektörü Ziyaret Ettiler

Abone Ol

Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer beraberindeki heyetle Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Erdal Necip Yardım'ı Makamında Ziyaret Ettiler.

Bitlis Eren Üniversitesinin kuruluşundan bugüne, tüm aşamalarının konuşulduğu, bundan sonraki süreçte neler yapılacağı ile ilgi bilgi alınan ziyaret güzel bir havada geçti.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Erdal Necip Yardım, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktarırken, özelikle Bitlis'e kazandırılabilecek bir Tıp fakültesinin önemine değindi. Bunun için azami bir gayret içerisinde olacaklarını, tüm çalışmalarını yapıp, rapor haline getireceklerini ve gerekli makamların önüne bırakılacağını ifade etti.

Rektör Yardım, kendisinin de bölge insanı olduğunu ve sorunların ne olduğunu çok iyi bildiğini söyleyip, görev süresince bu kentte çok kıymetli işler yapacaklarının sinyalini verdi.

Heyette bulunan Beşminare Gazetesinin imtiyaz sahibi Nejdet Olcay'da şunları ifade etti; Bitlis Eren Üniversitesi bugüne kadar ilimizde bir varlık gösteremedi. Bundan sonraki aşamada, aynı profili sergileyen bir üniversite olmaz diye ümit ediyoruz.

Olcay sözlerine devamla; Bitlis, âlimlerin, ulemaların, nice devlet adamlarının yetiştiği, birçok medeniyete beşiklik etmiş bir ildir. Bu ilde yaşamanın, çalışmanın kıymetini bilmek lazım. Yeni Rektörümüz Erdal Bey'e başarılar diliyoruz. Yapacakları her güzel işte yanlarında olacağımızı şimdiden beyan ediyoruz. Şeklinde konuştu.

Muhabbet devam ederken, Bitlis Eren Üniversitesinin girişine konulmuş olan, çift başlı kartalın da Erzurum Atatürk Üniversitesine hediye edilmesi ile ilgili espriler yapıldı.

Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer'de şunları ifade etti; Bitlis'e bir üniversite kurulmasını hayal ettiğimiz yılları hiç unutmam. Fakirlik yüzünden gidip okuyamayan nice gençlerimizin tahsilini yapmak için, bir nevi umut kapısı olan Bitlis Eren Üniversitesi, inanıyoruz ki, kısa bir süre içerisinde ülkemizin önde gelen sayılı üniversitelerinden biri olacaktır. Bitlis Eren Üniversitesi inanıyorum ki, bundan sonra toplumun gereksinimlerini ve önceliklerini temel alan ve buna göre hareket eden bir yapıda olacaktır. Ehliyeti ve liyakati ön planda tutan bir üniversitenin özlemi içerisinde idik, ancak; yeni yönetimle birlikte bunun vücut bulduğunu görmekten son derece mutluyuz. Temel etno kültürel dinamiklerimizi ayrıştıran değil, birleştiren bir üniversite istiyoruz. Sadece bilimin değil, her konuda Bitlis'e öncülük eden bir Üniversite istiyoruz. Rektörümüz Erdal Necip Hoca'ya ve ekibine başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.

Düşünce Akademisinin Onursal Başkanı Ergin Güven'de şunları ifade etti; Büyük umutlarla kurulan Bitlis Eren Üniversitesi hep beklenenden uzak bir tabloyla gündeme geldi. Van gölü havzasında yer alan ve somut olmayan kültürel mirasın korunmasında gerekli hassasiyeti gösteremediği gibi, sözlü anlatımda kalan Bitlis'in tarihini de ne yazı ki yazılı tarihe geçirecek çalışmalarda bulunmamıştır. 1916 Rus İşgaliyle Bitlis'te yedi dilde eğitim veren Medreselerinin binlerce el yazması, bugün Moskova Kütüphanelerinin arşivlerinde beklemektedir. Ülkemizin birçok şehirlerinden öğrenci kabul eden Bitlis Eren Üniversitesi, kendi öğrencilerine sahip çıkarak illegal örgütlerin çalışma alanlarına fırsat vermemesi gerekmektedir. Bitlis Eren Üniversitesi halktan kopuk bir politika yerine, artık halkın içine inmelidir. Çarşı-Pazarda, evinde ve sofrasında misafiri olmalı, sorunları kaynağında araştırmalıdır. Bugün birçok sorunla mücadele eden Tarihi Kentin dünden bugüne kalmış değerlerinin envanteri çıkarılarak Turizme kazandırılması çalışmalarında öncülük etmelidir. Bitlis Eren Üniversitesinin akademik kadrolarının idealist-vizyon sahibi akademisyenlere oluşturularak bakir kentin, sosyo-kültürel alanlarında akademik çalışmalarının yapılması sağlanmalıdır. Dedi.

Dideban Gazetesi yazı işleri müdürü Serkan Olcay ve Dideban gazetesinin muhabirlerinden Sefa Olcay'da ziyarette bulunan diğer isimlerdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eren Üniversitesi Serdar Durer Bitlis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title