Haberler

Düzce'de Saat 18.58'de Anma

Abone Ol

Düzce Depremzedeler Derneği üyeleri, depremin meydana geldiği saat 18.58'de ölenleri andı.

Düzce Depremzedeler Derneği üyeleri, depremin meydana geldiği saat 18.58'de ölenleri andı. 'Depremi unutma, unutturma' yazılı dövizlerle slogan atarak Anıtpark'a gelen grup saat 18.58'de 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can, bir basın açıklaması yaptı.

Can, 12 Kasım depreminin üzerinden 16 yıl geçtiğini hatırlatarak, şöyle dedi:

"Biz depremin izlerinin silinmesini ve bir sonraki depreme hazırlıklı olduğumuz güvenini yaşamak istiyoruz. Aradan geçen zaman hafızamızı zayıflatmış. Bu nedenle hatırlatmak isteriz. Riski azaltarak sağlam zeminlerde yapılaşma yapılması gerekiyor. Düzce'de tarım alanları imara açıldı. Bu nedenle riskli alanlarda az katlı binalar yapılmalı, riski az olan yerlerde yapılaşma öne çıkartılmalı. Ancak depremden bu yana geldiğimiz aşamada 4 kata kadar geldik. Depremin hemen sonrasında ise kat sayısının iki ile sınırlandırıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. "

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Düzce Depremzedeler Derneği Ayşegül Şenol Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title