Dyo Matbaa Mürekkepleri Mükemmelleşiyor
Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren DYO Matbaa Mürekkepleri, müşterilerine sunduğu kalite hizmetini mükemmelleştirmek için Türkiye Kalite Derneği'nin tarafından başlatılan 'Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldı.
DYO Matbaa Mürekkepleri Genel Müdürü Yakup Benli ve KalDer İzmir Şube Başkanı Osman Ünal 'Ulusal Kalite Hareketi İyiniyet Bildirgesini' imzaladı.
Türkiye'nin lider matbaa mürekkepleri üreticilerinden DYO Matbaa Mürekkepleri, kalitesini ve mükemmelliğini arttırmak için atılım başlattı. DYO Matbaa Mürekkepleri, bölgenin en büyük matbaa mürekkepleri tesisleri arasında yer alan Manisa'daki fabrikasında gerçekleşen törenle Ulusal Kalite Hareketi İyiniyet Bildirgesi'ne imza attı. Manisa Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikada gerçekleştirilen törene DYO Matbaa Mürekkepleri Genel Müdürü Yakup Benli ve KalDer İzmir Şube Başkanı Osman Ünal ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. DYO Matbaa Mürekkepleri Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Benli, "Türkiye'de ISO 9001 Kalite Belgesi'ni ilk alan mürekkep üreticisi olan DYO Matbaa Mürekkepleri, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgelerini alarak her aşamada kaliteden ödün vermediğini kanıtlamış durumda. En modern üretim tekniklerini kullanarak, çevreye ve doğaya değer veren bir yaklaşımla üretim yapıyor. Müşterilerinin hızla değişen beklentilerine yanıt verebilmek üzere yeni trendleri ve teknolojileri takip ediyor. Ürünleri ve hizmetlerinde sürekli iyileştirmeyi ve müşteri memnuniyetini hedefleyen şirket, kalite konusunda sektöründe de ayrıcalıklı bir konumda bulunuyor. Kalite konusundaki hedeflerini bir adım öteye taşıyarak Ulusal Kalite Hareketi'nde yerini alan DYO Matbaa Mürekkepleri aynı zamanda EFQM Mükemmellik Modeli'ni sektöründe ilk uygulayan şirket olacak" dedi.
"EN PRESTİJLİ KALİTE ÖDÜLÜNE TALİBİZ"
Şirketlerin farklılaşmasının zorlaştığını belirten Benli, büyüme için ön koşulların kalite ve mükemmellik olduğunu söyledi. Sektörde beş kalite belgesine sahip olan tek şirket olduklarını kaydeden Benli, "DYO Matbaa Mürekkepleri, kurulduğu günden bu yana kaliteli ürün ve hizmetten taviz vermeyen, müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla sürekli kendini yenileyen bir marka. Kalite konusunda şimdi yeni bir eşikteyiz. KalDer'in ülkemizin uluslararası alanda rekabetçi bir rol üstlenmesi amacıyla öncülük ettiği Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldığımız için mutluyuz. İkinci adımı sürekli iyileştirmeyi ve gelişimi hedefleyen Mükemmellik Modeli'ni uygulamaya başlayarak atacağız. Türkiye ve Avrupa'daki en prestijli kalite ödüllerine talibiz, kendimize güveniyoruz" dedi.
DÜNYADA 21'İNCİ
Ambalaj ve basım sektörlerine yönelik en yeni çözümleri sunma gayreti içinde faaliyetlerine yön verdiklerini dile getiren Benli, "Türkiye pazarında güçlü bir konumdayız. 2013 yılındaki büyüme rakamlarımız ile dünyanın en büyük matbaa mürekkebi üreticileri arasında 21'inci sırada gösteriliyoruz. Hedefimiz, yenilikçi ürünlere ve hizmetlere yatırım yaparak büyüme rakamlarımızı yukarıya çıkarmak" diye konuştu.
KalDer İzmir Şube Başkanı Osman Ünal da dünyada yaşanan global rekabette Türkiye'nin 140 ülke içinde 60'ıncı sırada olduğunu söyledi. Türkiye'deki şirketlere kalite yöntemleri ve mükemmellik için yön verdiklerini dile getiren Ünal, "DYO Matbaa sektörde bir ilki gerçekleştiriyor. Bundan sonra işleri daha da zorlaşacak. Biz elimizde mükemmellik modeli ile onlara yol göstereceğiz" dedi.
DYO Matbaa'nın Manisa'da bu bildirgeyi imzalayan ilk şirket olduğunu ifade eden KalDer İzmir Şube Başkanı Osman Ünal ve DYO Matbaa Mürekkepleri Genel Müdürü Yakup Benli, 'Ulusal Kalite Hareketi İyiniyet' bildirgesini imzaladı.
ULUSAL KALİTE HAREKETE NEDİR?
Türkiye Kalite Derneği (KalDer)) tarafından 1998 yılında başlatılan Ulusal Kalite Hareketi, ülke çapında Toplam Kalite Yönetimini yaygınlaştırmayı, örnek kuruluşları her bölge ve sektörde ortaya çıkarmayı ve sayılarını artırmayı amaçlıyor. Toplam Kalite Yönetimi'ni benimsemeleri, Mükemmellik Modelini uygulamaları ve modeli temel alarak öz değerlendirme yapmaları konusunda teşvik edici bir rol üstleniyor.