Haberler

DYP ve AK Parti İlçe Başkanları'ndan DTP'li Cizre Belediye Başkanı'nın Tutuklanmasına Eleştiri

Abone Ol

Nevruz'da Yaptığı Konuşma Nedeniyle Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'ın Tutuklu Olarak Yargılanmasına Cizre'de Bulunan Bazı Parti ve Sendikaların Temsilcileri Tepki Gösterdi.

Nevruz'da yaptığı konuşma nedeniyle Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'ın tutuklu olarak yargılanmasına Cizre'de bulunan bazı parti ve sendikaların temsilcileri tepki gösterdi.

AK Parti Cizre İlçe Başkanı Mehmet Emin Yural, Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'ın tutuklanmasını uygun görmediklerini ifade ederek "Verilen karar tüm Cizreli vatandaşları rahatsız etmiştir. Belediye hepimizindir. Sadece bir bireyin değildir" dedi.

DYP Cizre İlçe Başkanı Eyüp Şık ise Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'ın tutuklanmasını doğru bulmadıklarını belirterek "En azından tutuksuz olarak yargılanabilirdi" diye konuştu. Şık, başkanın tutuklanmasının belediye hizmetlerinin aksamasına neden olabileceğini ifade ederek "İlçemizde huzuru bozacak her davranıştan uzak durmamız gerekir. Genel Başkanımız Mehmet Ağar'ın da ifade ettiği gibi bu ülkede artık siyasetin önünün açılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

CHP Cizre İlçe Başkanı Cemal Kırmızıgül ise Türkiye'de hukukun üstünlüğünün söz konusu olduğunu ve herkesin kanunlar önünde eşit olduğunu söyleyerek herkesin kanunlara riayet etmesi gerektiğini belirtti.

KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen Şırnak Yöneticisi Metin Fındık da, Belediye Başkanı Aydın Budak'ın tutuklanmasının düşünce özgürlüğüne vurulan bir darbe olduğunu iddia ederek demokrasinin ve düşünce özgürlüğünün yara almaması açısından Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'ın derhal tutukluluk haline son verilmesi gerektiğini söyledi. Fındık, yeri belli olan ve belediye başkanlığı görevi yürüten bir insanın tutuklu olarak yargılanmasını doğru bulmadığını belirterek, "Bu ülkede terör estirenler değil barışı savunanlar tutuklanıyor" diye konuştu.

(ABY-FA-GS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title