Haberler

EBRD'den Yapı Kredi'ye ve Finanse Ettiği Projelere Ödül

Güncelleme:
Abone Ol

Yapı Kredi, sürdürülebilir enerji projelerine sağladığı finansman ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından ödüllendirildi.


Yapı Kredi, EBRD tarafından yönetilen Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı (MidSEFF) kapsamında verilen Sürdürülebilir Enerji Mükemmeliyet Ödülleri'nde, Çevresel ve Sosyal Etkilerin Yönetiminde En İleri Projenin Finansmanı ödülüne layık görüldü. Yapı Kredi'nin MidSEFF Programı kapsamında finansman sağladığı projelerden de Göltaş Çimento'nun atık ısıdan geri kazanım ile elektrik üretim projesi En Yüksek Enerji Tasarrufu Sağlayan Proje ödülünü ve BM Holding'in Gümüşköy Jeotermal Enerji Santrali de Çevresel ve Sosyal Etkilerin Yönetiminde En İleri Proje ödülünü kazandı.

75 milyon euroluk kaynak sağlandı

Doğal kaynakların korunması ve en verimli biçimde kullanılmasına büyük önem verdiklerini belirten Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Feza Tan, Yapı Kredi'nin sürdürülebilir enerji projelerine bakış açısıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Proje finansman portföyümüzün yüzde 72'sini enerji projeleri oluşturuyor. Enerji finansmanlarında yüzde 19'a ulaşan pazar payımızla öncü bankalardan biriyiz. Proje finansmanındaki en güçlü yanlarımızdan biri de çevre dostu yenilenebilir enerji projeleri. Bu alanda toplamda 5.700 MW kurulu güce ulaşan yenilenebilir enerji projesine finansman sağladık. Kendi kaynaklarımızın yanı sıra önemli kuruluşlar tarafından sağlanan fonları da çevreye, ülkemize ve insanımıza en çok fayda sağlayacak projelere aktarıyoruz. EBRD tarafından yönetilen, Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Avrupa Birliği (EU) tarafından desteklenen MidSEFF Programı kapsamında da Yapı Kredi olarak 75 milyon Euroluk kaynağı rüzgar, hidroelektrik ve jeotermal kaynaklı yenilenebilir enerji projelerinin yanı sıra enerji verimliliği projelerine de aktardık. Finansmanını üstlendiğimiz projelerin ödüller kazanması doğru yatırımcılarla işbirliği yaptığımızın önemli bir göstergesi."

Yapı Kredi, söz konusu ödüle Göltaş Çimento ve Gümüşköy Jeotermal Enerji Santrali projelerine verdiği toplam 46.6 milyon Euroluk finansman desteği nedeniyle layık görüldü. Yapı Kredi bu kaynak ile sürdürülebilir enerji finansmanlarına destek vermeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Göltaş Çimento Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title