Haberler

Eceabat Kaymakamlığı Atatürk'ün Karargahında Hizmet Verecek

Abone Ol

Görüntü Dökümü : Kaymakam Murat Uzunparmak'ın konuşması Detay görüntüler Eceabat Kaymakamlığı Atatürk'ün karargahında hizmet verecek Eceabat Hükümet Konağının, Atatürk'ün, Çanakkale Savaşları sırasında karargah olarak kullandığı tarihi binada hizmet vereceği bildirildi.

Görüntü Dökümü :

Kaymakam Murat Uzunparmak'ın konuşması

Detay görüntüler Eceabat Kaymakamlığı Atatürk'ün karargahında hizmet verecek

Eceabat Hükümet Konağının, Atatürk'ün, Çanakkale Savaşları sırasında karargah olarak kullandığı tarihi binada hizmet vereceği bildirildi. Kaymakam Murat Uzunparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konak binasının yaklaşık 30 yıldır ilçeye hizmet verdiğini hatırlatarak, yaşanan deprem ve doğal afetlerin ardından binanın yıprandığını ve bazı bölümlerinde çatlamalar meydana geldiğini belirtti. Uzunparmak, bu nedenle binayı boşaltma kararı aldıklarını vurgulayarak, yeni bina inşa edilene kadar hükümet konağının Mustafa Kemal Atatürk'ün, Çanakkale Savaşları sırasında karargah olarak kullandığı tarihi binada hizmet vereceğini bildirdi. Uzunparmak, şunları kaydetti: "Mevcut binanın kolonlarında ciddi hasarlar oluşmuştu. Bizler de bu durumu değerlendirmek amacıyla bakanlığımızdan ödenek talebinde bulunduk. Özel bir şirket vasıtasıyla binamızı yerinde incelettik. İnceleme neticesinde ilgili firmanın bize sunmuş olduğu raporda binanın hem demirlerinin hem de kolonlarının korozyona uğradığını taşıma noktasında sıkıntılar olduğunu sonuçta orta şiddetli bir depremde can kaybına yol açabileceği belirtildi. Biz de hemen hükümet konağımızın boşaltılması noktasında karar aldık. İlk olarak kaymakamlık, yazı işleri, özel idere, köyler hizmet götürme birliğimizi Çanakkale Savaşları'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün 1,5 ay cephe gerisinde buradan savaşı idare ettiği mevcut tarihi binamıza yerleşmiş olduk."Tarihi binanın kendileri için çok özel bir yere sahip olduğunu dile getiren Uzunparmak, şöyle devam etti: "Tarihe tanıklık etmiş bu karargah binasının Çanakkale ruhunu yaşamak hem de binanın kullanılması nedeniyle doğa şartlarından korumak adına deforme olmasının önüne geçmiş olduk. Binada herhangi bir düzenleme yapmadan kurumların yerleşmesine imkan sağladık. Eksik olan boya badana işlemlerini tamamlayıp buradaki faaliyetlerimize başladık."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Murat Uzunparmak Çanakkale Eceabat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title