Haberler

Edirne'de İki Kardeşin Yaşam Savaşı

Abone Ol

Edirne'de yaşayan iki kardeşin dramı yürek burkuyor. Soğuk havada elektrik ve suyu olmayan bir evde kalan Helvapişiren kardeşler yetkililerden yardım bekliyor.

Edirne merkezde Talatpaşa Mahallesi’nde yaşayan 50 yaşındaki Mustafa Helvapişiren ve 53 yaşındaki Yaşar Helvapişiren, kötü şartlarda yaşam savaşı veriyor. Soğuk havada elektrik ve su olmayan evde yaşayan iki kardeşe komşuları sahip çıkıyor.Yeterli yardımı alamadıklarını belirten Mustafa Helvapişiren, , “Yılda bir kere kömür yardımı ve bayram parasının dışında yardım alıyoruz. O yardımı da kardeşimle beraber paylaşıyoruz. Yeşil kartımız olmasına rağmen hastaneye bile gitmedik. Yaşadığımız kötü şartlarda sağlığımız iyice bozuldu. Gözlerimde ve dişlerimde sorunlar yaşıyorum. Konu komşu bize sahip çıkıyor ama nereye kadar, kendimiz de bu şartlarda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. “ dedi.

Sağlık sorunlarından dolayı çalışamadığını belirten Mustafa Helvapişiren , “Çalışacak iş yok, yıllarca Edirne Hal’inde çalıştık. İş yok artık, başka yapacak iş de bulamıyoruz. Daha önce ciğerlerimdeki rahatsızlığımdan dolayı nefesim kesiliyor, hala da sıkıntılarım oluyor. Bu yüzden her işi de yapamıyoruz. Bulunduğum yerden, sosyal yardımlaşma ya da belediyeye gidiyorum tıkanıyorum. Bitkisel hayatta gibi ölü gibi yaşıyoruz. Ne sebze ne de meyve yüzü gördüğümüz var, yaşam savaşı veriyoruz. Yıllarca nüfusta, seçimlerde bile ismimiz çıkmadı, ölü gibi yaşıyoruz” diye konuştu..53 yaşındaki Yaşar Helvapişiren, devletten kardeşi ile birlikte toplamda kendilerine 600 TL aylık yardım bağlandığı takdirde daha rahat geçinebileceklerini belirterek Kendisinin şişe toplayarak, sattığını ifade etti.

KOMŞU DEMİRBAŞ, “KİMSEYE ZARARLARI YOK”

Helvapişiren kardeşlerin komşusu İbrahim Demirbaş, "Bulursa yerler, verirsen alırlar, vermezsen eğip başını giderler.Kimseye zarar vermezler. Anneleri, babaları vefat edince yalnız kaldılar, konu komşu destek verir, bir şeyler verirse yiyorlar. Mustafa iş bulabilirlerse çalışabiliyor, diğer kardeşi zaten çalışamıyor.” şeklinde konuştu.

İki kardeş yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor.

EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title