Haberler

Edirne'deki Cinsel İstismar İddiası

Abone Ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Edirne'de genç bir kıza cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra çıkartıldıkları mahkemece serbest bırakılan 5 kişi ve mağdurun amcasının tutuklanmasını talep etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Edirne'de genç bir kıza cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra çıkartıldıkları mahkemece serbest bırakılan 5 kişi ve mağdurun amcasının tutuklanmasını talep etti.

Bakanlığın Hukuk Müşaviri Hülya Yazar Günay, Edirne Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, serbest bırakılan 5 kişi ve mağdur Y.Ç'nin amcası F.Ç'nin tutuklanması için itiraz dilekçesi verdiklerini ve sonucu beklemeye başladıklarını belirtti.

Olay sonrası Y.Ç ile kardeşi Ö.Ç ve üvey kardeşi Ö.G'nin bakanlık tarafından koruma altına alındığını ifade eden Günay, "Suç bariz ve ortadadır. Çocuk suça sürüklenmiş. Kızın yaşı küçüktür. Bu suçların dışardaki insana emsal teşkil etmesi gerekiyor. 'Ben bunu yaptım nasıl olsa serbest bırakıldım, tutuklanmıyorum' diye kimse demesin" dedi.

Olay

Edirne'de, 16 yaşındaki Y.Ç'nin kendisine cinsel istismarda bulunulduğunu öne sürerek şikayetçi olması üzerine Edirne Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler dün, M.Ö, S.G, S.K, E.A ve E.Ö'yü gözaltına almış, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen 5 kişi serbest bırakılmıştı. Y.Ç'nin amcası F.Ç. de bir hafta önce aynı suçtan serbest kalmıştı. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Edirne Adliyesi Hülya Yazar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title