Haberler

Edirne - Yağmur Duası Şükür Duasına Döndü

Abone Ol

Yağmur Yağınca...

YAĞMUR YAĞINCA...

İmamın okuduğu dua ise, çevre köylere hoparlörlerün önüne konulan cep telefonları ile dinletildi.

EDİRNE merkeze bağlı Uzgaç köyünde, birbirine yakın 7 köy için yağmur ve şükür duasına hazırlanan köylüler aniden bastıran yağmur nedeniyle ıslanmamak için kapalı bir alana geçtiler ve yağmur yağdığı için sadece şükür duası okudular. İmamın okuduğu dua ise, çevre köylere hoparlörlerün önüne konulan cep telefonları ile dinletildi.

Büyükismailce, Eskikadın, Ahı, Sarayakpınar, Ekmekçi ve Karabulut köylerinin muhtarları bir araya gelerek yağmur ve şükür duası organizasyonu yaptı ve duanın Uzgaç köyünde yapılmasına karar verildi. Uzgaç köyündeki eski ilköğretim okulunun bahçesinde toplanan yaklaşık 250 kişi dua için hazırlandı. Duanın başlayacağı sırada ise aniden yağmur bastırınca köylüler ıslanmamak için eski okulun içine girdiler. Aralıklarla yağan yağmur uzun kesilmeyince yağmur duası yerine köy imamı tarafından şükür duası okundu.

Uzgaç köyünün yanı sıra duaya katılan diğer 6 köyde yaşayan ve duaya gelemeyenler için ise değişik bir yöntem bulundu. Uzgaç köyünde hoparlör önüne kurulan cep telefonu ile Selimiye Camii'ndeki imam arandı. Cami imamı cep telefonunu merkezi sisteme bağlayarak diğer 6 köydeki camilere dua sesleri aktarıldı ve cami hoparlöründen vatandaşlara dinletildi. İmamın duasının ardından Uzgaç köyündekilerle birlikte diğer köyde bulunanlarda hep birlikte 'amin' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title