Haberler

Edremit'teki Balık Ölümleri

Abone Ol

Belediye Başkan Vekili Çağlar: "Evsel atıklar, 36 saat zorunlu olarak Edremit Çayı'na deşarj edildi. Bu süreçte balık ölümleri gerçekleşmiş olabilir"

Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, Edremit Çayı'nda görülen balık ölümlerine ilişkin, evsel atıkların 36 saat zorunlu olarak çaya deşarj edildiğini belirterek, "Bu süreçte balık ölümleri gerçekleşmiş olabilir" ifadesini kullandı.

Çağlar, 13 Kasım'da yaşanan balık ölümleriyle ilgili yazılı açıklamasında, Edremit Çayı'ndan geçerek arıtmaya giden kanalizasyon ana kolektör hattının bakım ve onarımının yapıldığını kaydetti.

Bu çalışmaları kısa sürede bitirmek için yoğun çaba harcadıklarını bildiren Çağlar, "Evsel atıklar, 36 saat zorunlu olarak Edremit Çayı'na deşarj edildi. Bu süreçte balık ölümleri gerçekleşmiş olabilir" ifadelerine yer verdi.

Edremit Körfezi Belediyeler Birliği Müdürü Abdullah Kesici ise Edremit kolektörünün zaman içinde yıprandığının ve bazı bölümlerinde çatlamalar meydana geldiğinin tespit edildiğini belirtti. Yaz dönemlerinde hat üzerinde atık sızıntısı olduğunun, kış dönemlerinde ise dışarıdan yağmur suyu aldığının belirlendiğini, bu durumun arıtma tesisine büyük zarar verdiğini vurgulayan Kesici, şöyle devam etti:

"Yaklaşan kış sezonu öncesinde, hasar tespiti yapılan kolektör hattının tamiratının yapılması gerektiği görüşüne varılmıştır. Öncelikle Kanlı Dere üzerinde bulunan Ülkü Yolu Köprüsü kenarına dik vana odası yapılması ve ivedilikle hattın tamiratının yapılması planlanmıştır. Bu nedenle, 12 Kasım Salı günü başlayan çalışmamız, 13 Kasım'da bitmiştir."

Bu çalışmalar esnasında ara ara zorunlu olarak dereye deşarj yapıldığını bildiren Kesici, çalışmalar başlatılmadan önce Edremit ve Zeytinli belediyelerine yazılı bilgi verildiğini aktardı.

Edremit Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, balık ölümlerine ilişkin yaptığı inceleme sonrasında, çaya evsel atıkların karıştığını belirlemişti. - Balıkesir

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Çağlar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title