Haberler

EGEMM, Yayın Hayatına Başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi, yeni vizyonu ile yayın hayatına merhaba dedi.

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (EGEMM) resmi açılışı EÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Açılışa, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, İzmir Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Mehmet Kahraman Akseki, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu İzmir Bölge Temsilcisi Cüneyt Yasin Keskin, Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır, basın kuruluşlarının ve basın örgütlerinin temsilcileri, akademiseyen ve öğrenciler katıldı.

HEDEFİMİZ ÜRETİLEN BİLGİNİN TOPLUMLA BULUŞMASI

Açılışta konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Bu coşkumuza ortak olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Yeni bir dönemde yeni bir başlangıç yapıyoruz. İletişim Fakültesi bizim için önemli Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi, Rektörlüğümüze bağlı bir merkez. Birlikte yeni dönemde bu atılımı yapıyoruz. Bu merkezi gelecekte iletişim alanında çalışacak İletişim Fakültesi öğrencilerimiz için de çok önemli. Ege Üniversitesi Türkiye'deki araştırma üniversiteleri kapsamında ilk onda değil. Araştırma üniversiteleri içerisinde yer almak için yoğun gayret gösteriyoruz. Yeni bir motivasyon içerisindeyiz. Bizim Ege Üniversitesi olarak bu merkeze ihtiyacımız var. Var olan bilgiyi kamuoyu ile kamu kurumlarıyla, devletle, özel sektörle paylaşmamız lazım. Üniversitemiz inanılmaz dinamik. Her köşesinde bir hareket var. Bu bilgilerin toplum tarafından bilinmesi lazım. 2019'da üniversitemizin hedefi var: Araştırma üniversitesi olmak. Medya Merkezi bu anlamda da bizim için önemli" diye konuştu.

"EGEMM İLE ARTI DEĞERLER YARATILACAK"

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Müge Elden, "İletişimciler olarak bugün bizim için çok önemli. Günümüz toplumu enformasyon toplumu olarak tanımlanıyor. Geleneksel toplumdan ve sanayi toplumundan farklı olan enformasyon toplumunda bilginin en temel değer, en önemli sermaye ve en büyük ürün olduğunu hepimiz biliyoruz. Medyanın önemi giderek artmakta. Çünkü medya toplumun yapısını, kurulu düzenini ve bireyler arasında cereyan eden toplumsal ilişkileri yeniden yaratma, şekillendirme, üretme, yorumlama gücüne ve yeteneğine sahip bir mecra. Bunun bir sonucu olarak bireylerin tutum ve davranışlarını değiştirecek bir güce sahip. Bu değişikliğin yönü olumlu olabildiği gibi olumsuz da olabilir. İşte biz burada medyanın rolünü, gücünü ve değerini kullananlar olarak yani iletişimciler olarak anlamak ve anlatmak mecburiyetindeyiz. Ege Üniversitesi de hemen her gün bilimsel ve sanatsal haber değeri taşıyan yüzlerce araştırmaya, projeye, uygulamaya ortaya konuyor. Ege Üniversitesi, inovasyon, patent, ödül ve benzeri ilham verici gelişmeye can veren çok köklü bir kurum. İletişim çağında yaşadığımızı da düşünecek olursak çalışıp üretmek kadar bunları toplumla paylaşmak duyurmak da bizim için bir o kadar değerli ve önemli. İşte bu noktada Hz. Mevlana'nın güzel bir sözünü hatırlamak ve hatırlatmak istiyorum. Hz. Mevlana der ki; "Sözlerinin değeri karşındakinin anladığı kadardır. Sen istediğini söyle o sözün değeri karşıdakinin anladığı kadardır". Yani zaman anlama, anlatma, anlaşılma ve anlaşma zamanıdır. İşte EGEMM'de ürettiği artı değerleri güzellikleri, bilimi, sanatı, kültürü topluma mutluluk ve iyimserlik duygusu verecek şekilde bunu aşılayacak şekilde paylaşabileceğimiz çağdaş bir platform olmuştur" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTEMİZİN SESİ OLMAK TEMEL MİSYONUMUZ"

Açılışta konuşan Ege Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Prof. Dr. Dilek Takımcı, "Sinema televizyon eğitimi alan hocalar olarak eğitim ve uygulamanın birbirini tamamlaması açısından hayal ettiğimiz olanaklara Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) çatısı altında yetiştirmeye çalıştığımız öğrenciler adına buluşmuş bulunuyoruz. Daha önce ayrı birimler olarak hizmet veren Ege Ajans, Radyo Ege Kampüs, Ege Üniversitesi Televizyonu EGEMM'in çatısı altında bir araya getirilerek güçlü bir ses olmayı hedeflemektedir. EGEMM çatısı altında hizmet veren medya birimlerinin ürünlerinin yaratıcısı öğrenmekte olan gençlerimizdir. Biz bir öğrenci medyasıyız. Fakat profesyonel yayıncılık olanaklarına da hakimiz. Elbette yayın deneyimi olmayan öğrencilerimize bu deneyimi aktaracak bilgi beceri ve deneme şansını vermek gerekmektedir. EGEMM'e gönül ve emek veren öğrencilerimiz profesyonel kalibrede yetişerek medya sektöründe fark yaratacaktır. Kaliteli içerik üretmek için zaman zaman profesyonel sahada bulunan basın mensuplarının bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak ve işbirliği yapmak istiyoruz. Profesyonel yayın anlayışımızı amatör ruhla birleştirip üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek amacındayız. Ege Üniversitesi bu anlamda çok güçlü kaynaklara sahip dev bir kurumdur. Üniversitemizin sesi olmak temel misyonumuzdur" dedi.

Açılışın ardından yönetmenliğini Prof. Dr. Dilek Takımcı'nın yaptığı "Benim Üniversitem" belgesel film gösterimi yapıldı. Gösterimi sonunda konuklar EGEMM'in Televizyon stüdyolarını gezdi.

MEDYA BİRİMLERİ TEK ÇATI ALTINDA

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak ayrı ayrı yayın hayatına devam eden Ege Üniversitesi Televizyonu, Radyo Ege Kampüs ve Ege Ajans; EGEMM çatısı altında bir araya getirildi.

Teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yakından takip eden Ege Üniversitesi, kurumsal ve toplumsal gereksinimleri öngörerek sürekli olarak kendini yeniliyor. Geleceğin şekillenmesinde etkin rol alacak bireyler yetiştirmeye ve yaşam boyu öğrenmeye odaklanan Ege Üniversitesi, akademik ve idari yapıda da önemli düzenlemeleri hayata geçiriyor. Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi; yönetmeliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından hızlı bir şekilde yapılanmasını tamamlayarak, içerik üretmeye başladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Mehmet Kahraman Necdet Budak İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title