Haberler

Eğitimci Balcı: "Öğretmen Öğrencinin Ruh Dünyasına Girmelidir"

Abone Ol

Eğitimci yazar Mahmut Balcı, “Öğretmen olmak öğrencinin ruh dünyasına, duygu ve düşüncelerine girmektir” dedi.

Eğitimci yazar Mahmut Balcı, "Öğretmen olmak öğrencinin ruh dünyasına, duygu ve düşüncelerine girmektir" dedi.

Balcı, bir ziyaret için geldiği Bursa'da kısa adı BİHMED olan Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneğinde 'Eğitim Dünyası Üzerine Hasbihal' konulu programda değerler eğitimiyle ilgili konuştu.

Öğretmenin önce muhatabını ve yaşadığı çevreyi iyi tanımakla işe başlaması gerektiğini belirten Mahmut Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sanal bir çağda yaşıyoruz. Bir anlamda bir dalgınlık çağı. İnsanların gerçek hayatla iletişimleri sanal alemle kurulmakta. Bu noktada öğretmen, eğitimci, rehber veya belletmen konumunda olan tüm öğretmenlere büyük görev düşmektedir. Önce nasıl bir çevrede eğitim verdiğimizi yani yaşadığımızı çevreyi anlamakla işe başlamalıyız. Sosyal medya nesline değerleri anlatmak için özel bir çaba göstermek gerekir. Aksi halde onların yaşadığı çevreyi ve ilgilerini iyi tanımaz isek onların ruhuna hitap edemeyiz."

Öğretmen olmak öğrencinin ruh dünyasına, duygu ve düşüncelerine de girmek olduğunu anlatan Balcı, şöyle konuştu: "Değerler eğitimi konularında katıldığım söyleşilerde ele aldığım konuları içeren notların toplandığı 'Değerleri Yaşamak ve Değerleri Yaşatmak' isimli kitap vesilesiyle gördüm ki hayatımızda olması gereken yüz elliye yakın değerlerden sadece on beş yirmisine yer vermekte olduğunu farkettik. Bu eksiklerin giderilmesinde öğretmenlere görev düşmektedir."

Eğitimci yazar Mahmut Balcı, öğrencilere değerlerin aktarılmasında disiplin kuralları ile idarecilerin rolü konusunda da şunları söyledi:

'Öncelikle değerlerin önemini ve gerekliliğini bilmek ve fark etmek gerekir. Eğitimcilere düşen görev muhataplarında farkındalık oluşturmak ve adres olarak kadim değerleri göstermektir.'

Mahmut Balcı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin ders saatlerinin dışında da öğrencilere sosyal etkinlik ve çalışmalarda bulunmasının değerleri anlatmada iyi bir imkan olacağını belirtti.

İmam hatip okullarının toplum ve eğitim dünyasındaki önemine de değinen Mahmut Balcı, teorik eğitimin pratiğe geçirilmesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ile İmam Hatip Meslek Dersleri öğretmenlerine büyük görev düştüğünü belirterek "Çünkü din eğitimcisinin görevi toplumu aydınlatmaktır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title