Haberler

Eğitimci Mahmut Balcı Açıklaması

Abone Ol

Aksoy Ortaokulu ve Aksoy İmam Hatip Ortaokulu müdürü Mahmut Balcı, okulların diplomalı cahiller mezun ettiğini söyledi.

Aksoy Ortaokulu ve Aksoy İmam Hatip Ortaokulu müdürü Mahmut Balcı, okulların diplomalı cahiller mezun ettiğini söyledi.

Mahmut Balcı, mevcut eğitim sistemini ve sınıf geçme yönetmeliğini eleştirerek şöyle konuştu: "Hayatta olmaz dediğimiz bazı şeyler olmakta. Gelmez, geçmez dediğimiz bazı şeyler gelip geçiyor. Yeni bir sınıfa geçenler için yeni bir dönem başlıyor. Liseye başlayacaklar için de yeni bir dönem başlıyor. Çalışanlar, emek verenler iyi okullara gidecek. Ancak çalışmayanlar belki de önümüzdeki yıl gidecek lise bulamayacak. Derse girmeyen, deneme sınavlara girmeyenler, koridorlarda dolaşanlar hiçbir şey öğrenmeden son günlerde dilenmeye başladılar. Bazı velilerimiz çocuklarını emek vermeye yönlendirmek yerine onlar için okul idaresinden ve öğretmenlerden aynı talepte bulunuyor. Öğretmenlerimiz şube öğretmenler kurulunda iki gün devam eden görüşmeler sonucu çok zor kararlar aldı."

Acı bir itirafta bulunduğunu anlatan Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz eğitimciler ilkokullardan ortaokullara, ortaokullardan liseye ve liseden üniversiteye diplomalı cahil gönderiyoruz. Piyasada binlerce diplomalı cahil var. Öğrencilik süresince saygıda kusur etmeyenlere teşekkür ediyoruz. Onları iyilikle anacağız. Ancak, diğerlerini ne yazık ki yanlışlarıyla hatırlayacağız. O zaman gelin bugünden itibaren kendimizi değiştirmeye çalışalım." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Balcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title