Haberler

Eğitimci Mahmut Balcı: "Fikir Hayatımız Zayıflıyor"

Abone Ol

Eğitimci yazar Mahmut Balcı, tüm eğitim ve öğretim kurslarının yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.
Eğitimin önemli olduğunu ve eğitim camiasının bazı sorunları olduğunu anlatan Balcı, "Binlerce üniversite öğrencisi fakültenin ilk...

Eğitimci yazar Mahmut Balcı, tüm eğitim ve öğretim kurslarının yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Eğitimin önemli olduğunu ve eğitim camiasının bazı sorunları olduğunu anlatan Balcı, "Binlerce üniversite öğrencisi fakültenin ilk yılından itibaren alanıyla ilgili özel kurslara gitmeye başlıyor. Bu hizmetler yeni bir sektörün doğmasına neden oldu. Kitap denilince akla hazırlık kitapları geliyor. Fikir hayatımızsa giderek zayıflamaktadır" dedi.

Balcı, öğrenciler başarmayı haklı olarak sınavlardan başarılı olmakla ölçtükleri için dikkatlerini ve vakitlerini öğrenmekten ziyade sınavlardan çıkacak konulara verdiğini söyledi.

Kurgulanan sistemin öğrencinin kültür ve değere değil de kariyere ve sınavdan alması gereken yüksek puana göre hareket etmesini öne çıkardığını anlatan Balcı, şöyle konuştu: "Kültür, düşünce ve sanat içerikli dersler dersten sayılmaz oldu. Gençlerin sanal dünyaya daha fazla takılmaları da eklenince kadim kültürümüzden ciddi bir uzaklaşma yaşanmaktadır. 100 Temel Eser Kitapları şeklinde başlatılan bir proje cazibesini kaybediyor. Kitap denilince akla sınavlara hazırlık kitapları gelmektedir."

Tüm eğitim ve öğretim kurslarının yeniden yapılandırılması gerektiğini anlatan Balcı, şunları söyledi: "Elbette eğitim kurumlarında çağın ihtiyaçlarına göre yenilikler ve yeni kadrolara ihtiyaç vardır. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda çalışmaktadır ve daha hızlı hareket etmelidir."

Balcı, gençlerimizin kariyerlerine yatırım yaparken aynı zamanda onların karakterleri ve her durumda onları ayakta tutacak kadim değerlerle beslenecekleri bir eğitim sistemi ile yetiştirmek gerektiğini söyledi.

Mahmut Balcı, Bakanlığın son zamanlarda eğitim sisteminde yaptığı çalışmaları olumlu bulduğunu sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Balcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title