Haberler

Eğitimci Mahmut Balcı: "İmam Hatip Nesli Örnek Olmalı"

Abone Ol

Eğitimci yazar Mahmut Balcı, İstanbul İmam Hatip Lisesinde ‘Değerleri Yaşamak ve Değerleri Yaşatmak’ konulu bir söyleşiye katıldı.

Eğitimci yazar Mahmut Balcı, İstanbul İmam Hatip Lisesinde 'Değerleri Yaşamak ve Değerleri Yaşatmak' konulu bir söyleşiye katıldı.

Okul müdür başyardımcısı Mehmet Baydaş'ın takdim konuşmasıyla başlayan söyleşide kadim değerlerimiz, değerlerin ortaya çıkışı ve değerlerin zayıflamasının nedenleri üzerinde duruldu.

Yazarlar Okullarda Projesi kapsamında birçok eğitim kurumunda söyleşilere katılan Mahmut Balcı da İmam Hatip neslinin değerlerin yaşatılması konusunda nelere dikkat etmeleri konusunda bilgi verdi.

İmam Hatip nesli olmanın daha fazla gayret göstermeyi gerektirdiğini anlatan Balcı, şöyle konuştu: "Çünkü bir müslümanın sahip olduğu bilgiyi hayırlı işlere, barışa ve kardeşliğe hizmet edecek şekilde kullanması gerekir. İnançlı bir insan model konumunda görülür. Bundan dolayı imam hatip nesline mensup bir kişinin her sözü ve davranışıyla örnek olması gerekir. İnançlı bir insanın farklı düşüncelere karşı dışlayıcı değil tahammülcü olması gerekir. Aynı zamanda her müslümanın gördüğü yanlışlara karşı duyarlı olması gerekir. Soma da maden ocağında çalışanların yerin altında dahi namazlarını kıldıklarına dair görüntüleri görünce rahat ortamlarda beş vakit namazını kılmayan müslümanların bu hali hepimizi düşündürmeli. Sözle eylem birlikteliği olmalı. İyilik elçisi olmalıyız. Bir müslüman fedakar kişi demektir. Taşın altına elini koyması, yerine göre gövdesini de koymaya hazır olması gerekir. Hiçbir şeye zor gözüyle bakmayalım."

Balcı, söyleşiye ev sahipliği yapan İstanbul İmam Hatip yöneticilerine teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Balcı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title