Haberler

Eğlenceye 'Hassas' Ayar

Güncelleme:
Abone Ol

İZMİR Valisi M. Cahit Kıraç, 4 Haziran'da yürürlüğe giren 'Çevresel Gürültü Değerlendirmesi ve Yönetimi Yönetmeliği' kapsamında 6 ay içerisinde belediyelerin, 'Çok hassas', 'Hassas' alanları belirlemeleri gerektiğini, bununla ilgili olarak bir genelge yayınlayarak belediyelere gönderdiklerini söyledi.

Vali Kıraç, açık ya da yarı açık eğlence yerinin kalmayacağı hassas alan uygulamasına bir yıl içerisinde geçileceğini söylerken, Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, bir düzenleme yapılması gerektiğini dile getirerek, "Çeşme'de yer yerinden oynar. Yaz sıcağında kimi kapalı mekana sokarız, turizm ölür" dedi.

İzmir Valiliği'nde, 'Çevresel Gürültü Değerlendirmesi ve Yönetimi Yönetmeliği' konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. İzmir Valisi M. Cahit Kıraç'ın başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Tatar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Kıraç, yeni yönetmelik kapsamında 6 ay içerisinde belediyelerin, 'Çok hassas', 'Hassas' alanları belirlemeleri gerektiğini, bununla ilgili olarak bir genelge yayınlayarak belediyelere gönderdiklerini dile getirdi. Vali Kıraç, "Hassas alan uygulamasına bir yıl içerisinde geçilecek. Bu uygulama uyarınca hastane, okul, huzurevi gibi çok hassas alanlarda ve belli mesafede bulunan açık ve yarı açık eğlence yerlerinde canlı müzik yapılmayacak, gösteri ya da miting olmayacak. Ancak Mahalli Çevre Kurulu'nun izni ile bu tür aktivitelere izin verilebilecek. Bu tür yerlerde Buralarda bulunan açık ve yarı açık eğlence yerleri çalışmak istiyorlarsa kapalı hale getirilecek. Hazırlanmış mevzuatı 'Beğenmedik, uygulamıyoruz' demek gibi bir lüksümüz yok. Ancak ortak akıl ile belirlenen eksiklikler konusunda düzenleme yapılması için teklifte bulunabiliriz" dedi.

Yönetmelik hakkında bilgi veren Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Çevre Yönetim Şube Müdürü Işın Özdemir, gürültü ile ilgili olarak beş ayrı kanun üzerinden işlem yapıldığını, bu yüzden de karmaşa yaşandığını belirtti. Özdemir, belediyelerin hassas alanları 4 Aralık 2010 tarihine kadar belirlemiş olmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

KAFALAR KARIŞIK

Toplantıda söz alan ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, yönetmelik konusunda kafaların karışık olduğunu dile getirdi. Bilgilendirme toplantısında sektör temsilcilerinin görüşlerinin alınmasına teşekkür eden Öncel, "Yeni yönetmeliğin ne getirip getirmeyeceğini göreceğiz. Yönetmelik bu haliyle uygulanırsa Çeşme'de yer yerinden oynar, sektör tesis kalmaz. ya dört duvar arasında olacak ya da kapanacak. Kimse eğlenmek yazın sıcağında kapalı bir yere gitmez. Sektör ölür" dedi. Hassas alanların belirlenmesi için yapılacak çalışmanın içerisinde olmak istediklerini söyleyen Öncel, "Eğlenen insanlarla dinlenmek isteyenler arasında bir uzlaşıyı beraberinde getirecek bir yol bulunacağına inanıyorum" diye konuştu.

BALÇOVA'DA HAVAİ FİŞEĞE İZİN YOK

İnciraltı'nda bulunan ve kır düğünü yapılan yerlerin çokluğuna dikkati çeken Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu ise her türlü yasağa ve cezaya karşın düğün sahiplerinin havai fişek atmakta direttiğini dile getirdi. Beyoğlu, "Atılan havai fişeklerin yankısı konut alanı olan Balçova'da duyuluyor. Düğün yerlerinin hemen yanında DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bulunuyor. Bu konuda ilin yönlendirmesine ihtiyacımız var. Yeni bir düzenleme mi yapacağız yoksa uygulanmayan bir yasak daha mı koyacağız" dedi. Havai fişek atılmasının yasak olduğunun yönetmelikte net olduğunu söyleyen Vali Kıraç, "Beyin ameliyatı yapıldığı sırada havai fişek atılması hangi vicdana sığar" diye konuştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Balçova Kaymakamı Beyoğlu ise bundan sonra havai fişek atışına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca 5199 sayılı hayvan hakları koruma kanunu hakkında da bilgi verildi. Vali Kıraç, İzmir'deki 20 olan barınak sayısının arttırılması için belediyelerin çalışma yapmasını istedi. Kıraç, kentte 240 bin olan kedi köpekten yaklaşık 8 bin tanesinin kısırlaştırılıp doğaya bırakıldığını ifade ederek bu sayısının da arttırılması için çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Turan GÜLTEKİN/İZMİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title