Haberler

El Bombalı Oyuncak Bebekle Saldırı Hazırlığına Toplam 113 Yıl Hapis İstemi El Bombalı Oyuncak Bebekle Saldırı Hazırlığına Toplam 113 Yıl Hapis İstemi

Abone Ol

Bakanlık ve Emniyete Saldırı Hazırlığı Yaptıkları İleri Sürülen İki Şüphelinin 45'er Yıla Kadar Hapis Cezasıyla Cezalandırılmaları İstendi. Savcılık Bu Şüphelilere Bilerek Yardım Ettiğini İddia Eden Üçüncü Şüphelinin de 23 Yıla Kadar Hapis Cezasına Çarptırılmasını İstedi.

Bakanlık ve emniyete saldırı hazırlığı yaptıkları ileri sürülen iki şüphelinin 45'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi. Savcılık bu şüphelilere bilerek yardım ettiğini iddia eden üçüncü şüphelinin de 23 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Adalet Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve üst düzey bürokratlara yönelik bombalı eylem

hazırlığında oldukları iddia edilen 2 kişinin 45 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Şüphelilerin Türkiye'ye girmelerini sağlayan bir kişinin de 23 yıl hapsi talep edildi

İddianamede DHKP-C terör örgütü adına eğitim alan Elif Akkurt ve Murat Kaymaz'ın da aralarında olduğu 8 kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı, bu kişilerden Didem Akman ve Serkan Onur Yılmaz'ın 29 Nisan 2009'da Bilkent Üniversitesi'nde Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk'e yönelik canlı bomba eylemi gerçekleştirmeye çalıştıkları ancak başarısızlıkla sonuçlanması sonrasında yakalandıkları ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 7 sayfalık iddianamede 3 tutuklu şüpheli yer alıyor.

ÖRGÜT TARAFINDAN EĞİTİLEN 8 KİŞİ EYLEM İÇİN GÖNDERİLMİŞ

İddianamede DHKP/C terör örgütünün Tunceli ve Karadeniz kırsal alanına yönelik çalışmalar içinde olduğu, bu doğrultuda örgüt tarafından eğitim amacı ile yasadışı yollardan yurt dışına çıkarılan şüpheliler Elif Akkurt ve Murat Kaymaz'ın da aralarında olduğu 8 kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı yönünde istihbarat alındığı belirtildi.

ESKİ BAKAN TÜRK'E YÖNELİK SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRDİLER

İddianamede, bu 8 kişi içerisinde yer alan Didem Akman ve Serkan Onur Yılmaz'ın 29 Nisan 2009'da Bilkent Üniversitesi'nde Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk'e yönelik canlı bomba eylemi gerçekleştirmeye çalıştıkları ancak başarısızlıkla sonuçlanması sonrasında yakalandıkları ifade edildi.

İKİ ŞÜPHELİ YUNANİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE KAÇAK GİRMİŞ

İddianamede şüpheliler Murat Kaymaz ve Elif Akkurt'un, örgütsel eğitim almak için Yunanistan'a gittiği, daha sonra yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptıklarının anlatıldı.

BAKANLIK VE EMNİYETE SALDIRI HAZIRLIĞI İSTİHBARATI ALINMIŞ

İddianamede, bu şüphelilerin Adalet Bakanlığı, emniyet ve diğer güvenlik güçlerine, yerleşkelerine, üst düzey bürokratlara yönelik olarak sansasyonel eylem hazırlıkları içerisinde olduklarının istihbaratının alındığı kaydedildi.

İSTİHBARAT ÜZERİNE POLİS OPERASYON GERÇEKLEŞTİRDİ

Bu istihbarat üzerine polisin harekete geçtiği ve 21 Mayıs 2010'da Çorlu'da şüphelilerin yakalandığının yer aldığı iddianamede, şüpheli Murat Kaymaz'a ait poşette uydu alıcısının içerisinde 1 kilo ağırlığında bomba yapımında kullanılan beyaz renkli toz madde ele geçirildiği belirtildi.

OYUNCAK BEBEKLERİN İÇİNDE EL BOMBASI VE ÖRGÜTSEL DOKÜMAN

Elif Akkurt'un çantasından ise sarı-haki-beyaz-kahverengi renkli elbise ve pembe renkli pantolon giydirilmiş iki oyuncak bebek ele geçirildiği kaydedilen iddianamede, bebeklerin içinden el bombası ve örgütsel doküman çıktığı ifade edildi.

Şüphelilerin üzerindeki çantalarda ele geçirilen örgütsel dokümanların yapılan incelemesinde planlanan eylemlerle ilgili haberleşmede kullanılacak şifreli kodların bulunduğu da iddianamede yer aldı.

PATLAYICI MADDEYE İLİŞKİN RAPOR HAZIRLANDI

Murat Kaymaz'da ele geçirilen patlayıcı madde ile ilgili alınan raporda bu maddenin TATP adlı patlayıcı olduğu ve ilk olarak 1980 yılında İsrail'de kullanılan el yapımı patlayıcı karışımının geliştirilmiş hali olduğu bilgisinin yer aldığı iddianamede anlatıldı.

ŞÜPHELİ DERE YUNANİSTAN'A GİRİŞ VE ÇIKIŞI SAĞLAMIŞ

Şüpheli Hasan Dere'nin ise insan kaçakçılığı ile uğraştığı, gözaltındayken açlık grevine giderek örgütsel tavır sergiledikleri belirtilen Murat Kaymaz ve Elif Akkurt'un kanunsuz yollardan Yunanistan'a giriş çıkışını sağladığı, örgüt üyeleri ile ortak hareket ettiği ve örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği anlatıldı.

İKİ ŞÜPHELİNİN 45 YILA KADAR HAPSİ İSTENİLDİ

İddianamede sanıklar Murat Kaymaz e Elif Akkurt'un "Silahlı terör örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde bulundurmak ve resmi evrakta sahtecilik" suçlarından 18,5 yıldan 45 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

ŞÜPHELİ DERE'NİN 23 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Şüpheli Hasan Dere'nin ise "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından 10,5 yıldan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title