Haberler

Elazığ Stadı Elazığspor`a Devredildi

Güncelleme:
Abone Ol

Devir işlemine ilişkin protokol, Elazığ Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen bir törenle imzalandı.

Yapım ve onarım işleri tamamlanan ve bu sezon ilk kez Akhisar Belediyespor Maçı'na ev sahipliği yapacak olan Elazığ Atatürk Stadyumu 3 yıllığına, Elazığspor Kulübü'ne devredildi.

Elazığ Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen devir teslim törenine Elazığ Valisi Muammer EROL, Elazığ Milletvekilleri Şuay ALPAY, Faruk SEPTİOĞLU, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU, Vali Yardımcısı Ercan ÇİÇEK, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif BİLGİNOĞLU, Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan BURAN Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat ACAR, Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk ÖZTÜRK ile basın mensupları katıldılar.

Elazığ Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen protokol imza töreni öncesi düşüncelerini dile getiren Elazığ Valisi Muammer EROL toplam tutarı 5 Milyon TL'yi bulan bakım, onarım ve zemin yenileme çalışmaları sonunda Elazığ Atatürk Stadyumu'nun Süper Lig standratlarına uygun hale geldiğini belirterek bu protokolle stadyumun kullanım hakkının Elazığspor'a geçtiğini belirtti. EROL açıklamasında şunları söyledi;

"Elazığ Atatürk Stadyumu'nda Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Elazığspor Kulübü Başkanı arasında stadımızın devir teslim protokolünü imzalama vesilesiyle bir aradayız. İnşallah bu protokolle Elazığspor'un Bank Asya'dan Süper Lig'e çıkışını takip eden yaklaşık üç ay içerisinde gerçekleştirilen toplam tutarı 5 milyon TL'yi bulan bir bakım onarım ve saha zemini yenilemesi çalışmasıyla birlikte, sizlerin de gördüğünüz gibi Süper Lig maçları oynanacak standartlara getirilmiş. Bu bağlamda federasyon yetkililerinin de tespit ettiği gibi hiçbir eksiği kalmamış bir vaziyette Elazığ Atatürk Stadyumunu bu protokolle Elazığsporumuza teslim etmiş olacağız. Bundan sonra bu protokolle tüm kullanım haklarını Elazığsporumuz gerçekleştirmiş olacak."

Vali EROL'un konuşmasının ardından Elazığ Atatürk Stadyumu'nun 3 yıllığına, Elazığspor Kulübü'ne devredildiğine ilişkin resmî protokol Elazığ Valisi Muammer EROL ile Elazığspor Başkanı Selçuk ÖZTÜRK tarafından imzalandı. İmza törenin ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk ÖZTÜRK, Milletvekilleri Şuay ALPAY ile Faruk SEPTİOĞLU ile Elazığ Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU ve Vali Yardımcısı Ercan ÇİÇEK stadyumun hayırlı olması temennisinde bulundular.

Kulüp Başkanı Selçuk ÖZTÜRK; "Alttan Isıtma Elazığspor'a da Kısmet Oldu"

"Tabi bugün Elazığ ve Elazığspor için tarihi bir gün, Valimizin de dediği gibi 5 milyon gibi bir ödenek ile yaklaşık 1970'lerde yapılan stadımız bambaşka bir çehreye döndü bakım onarım çalışmaları sonucu. Türkiye'de nadir statlarda var alttan ısıtma. Elazığspor'a da kısmet oldu. Tüm büyüklerimize ve müteahhit arkadaşlarımıza teşekkür ederiz."

Ak Parti Elazığ Vekili Faruk SEPTİOĞLU; "Moralimizi bozmayacağız!"

"Tabi gerçekten geçmiş haliyle şimdiki hali arasında çok fark var kıyasladığımız zaman, güzel bir stada kavuşmuş olduk. Saha güzelleşmiş, tribünler değişmiş, her taraf istediğimiz güzelliğe ulaşmış. Elazığ'da Süper Lig'de oynuyor, birkaç maçımız belki biraz düşük gitti diye moralimizi bozmayacağız. Allah'ın izniyle o da düzelecek, o güzelliğe inşallah takım olarak ta kavuşacağız. Öncelikle Elazığımıza ve Elazığsporumuza hayırlı olsun diyorum."

Ak Parti Elazığ Vekili Şuay ALPAY; "Ciddi Bir İş Ortaya Çıkardık"

"Bir kere öncelikle Elazığ Atatürk Stadyumu'nun Elazığspor'a, Elazığ'a ve Türk Spor Camiası'na hayırlı olmasını rabbimden diliyorum. Başından beri bire bir takip ettiğim proje siz de biliyorsunuz. Yani her aşamasını müteahhit arkadaşların hak edişleri de dahil olmak üzere, her aşama da geldik incelemelerde bulunduk. Sporun içerisinden gelen bir insan olarak bunun gereğini yapmaya çalıştık. Üç aşamalı bir işti biliyorsunuz. Bir stadın bakım onarımı, iki zemin ve ısıtmayla ilgili. Yeni bir nesil iş yaptık burada biliyorsunuz. Türkiye'de daha uygulaması yeni olan, Avrupa da uzun yıllardır uygulanan bir sistemdi. Kum zeminli bir çim saha yaptık elektrik ısıtmalı. Hamd olsun Elazığ'a yakışan ve evladiyelik olarak da kabul edeceğimiz bir zemin oldu. Tribünlerle birlikte ciddi bir iş ortaya çıkardık. Ben bu konuda başta özellikle Sayın Valimiz Muammer EROL'a yürekten teşekkür ediyorum. Bununla birlikte Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze emeği geçen, katkısı olan müteahhit arkadaşlara, herkese yürekten teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Süleyman SELMANOĞLU; "Emeği geçenlere teşekkür…"

Belediye Başkanı olduğumuzdan beri Elazığspor'a gereken desteği vermeye gayret ettik, bundan sonra da gayret edeceğiz. Tabiî ki Elazığspor bizim için ayrı bir parça. Spor kamuoyu Elazığspor'u seviyor, Elazığspor ile ilgileniyor. Elazığspor çok iyi bir tanıtım aracı, bir turizm aracı, bir ekonomi aracı. Elazığspor Süper Lig'e geldi ve inşallah bu ligde kalacak .

Bugün stadın Elazığspor'a devri ile ilgili tarihi bir gün, geçmiş yıllarda da yapmıştık daha sonra yine Gençlik Spor'a devretmiştik. Bugün yine Elazığspor'a devrettik. Ciddi bir katkı oldu. Zaman zaman, tabi yine stadın bir an önce bitirilmesi ile ilgili gerek müteahhit arkadaşlarımızı motive etme, onlara moral verme açısından da çoğu zaman da buradaydık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Vali Yardımcısı Ercan ÇİÇEK; ". Bundan sonra söz sırası Elazığsporda"

"Tabi bizim görevimiz, kamu görevlisiyiz. bize ne görev verilirse biz o görevi yapmaya çalışırız. Burada da bu stadyumun onarım işi Sayın Valimiz bize tevdetti. Şükürler olsun alnımızın akıyla çıktığımızı düşünüyorum. 55 gün gibi kısa bir sürede yaklaşık 7 aylık sürebilecek bir iş, 55 günde bitti. Bugün de bizim için güzel bir gün. Tüm Elazığlılar için güzel bir gün, stadımızın açılışını yaptık. Aynı zamanda Elazığspor'a Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından devrini gerçekleştirdik. Bundan sonra söz sırası Elazığsporda."

Zemin yenileme ve tüm donatılarıyla onarım işleri tamamlanan, bu sezon ilk kez Akhisar Belediyespor Maçı'na ev sahipliği yapacak olan Elazığ Atatürk Stadyumu, 3 yıllık süreyle Elazığspor Kulübü'ne devredildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akhisar Belediyespor Elazığspor Bank Asya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title