Haberler

Elektrikli Otomobil Adana'da

Abone Ol

Adana'da, henüz satışa sunulmayan Renault'nun elektrikli aracı Fluence Z. E. 'nin tanıtımı ve test sürüşü Adana Valisi İlhan Atış tarafından Valilik bahçesinde yapıldı.

Adana'da, henüz satışa sunulmayan Renault'nun elektrikli aracı Fluence Z. E. 'nin tanıtımı ve test sürüşü Adana Valisi İlhan Atış tarafından Valilik bahçesinde yapıldı. Araç hakkında bilgi veren, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, aracın üretimine ekim ayında başlayacaklarını söyleyerek, Vali Atış ile Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a bilgi verdi. Vali Atış ve Aldırmaz, tanıtımdan sonra elektrikli araçla önce Valilik bahçesinde, ardından Adana sokaklarında test sürüşü yaptı.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar tanıtım toplantısından sonra konuşma yaptı. Aybar, "Bu araçlar özellikle petrole bağımlılığı azalttığı ve zehirli gaz salınımı yapmadığı için çevreci bir motora sahip. Bu yılın ekim ayında araçın seri üretimine başlayacağız. Böylelikle hem Türk otomotiv sanayisinde bir ilke daha imza atılacak hem de dünya sanayisinin devrimsel nitelikteki değişimde sanayimiz öncüler arasında yer alacak" dedi.

Elektrikli motorlu araçları geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyleyen Aybar, İstanbul, Ankara ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri ile bu konuda anlaşma yaptıklarını ifade etti.

Vali Atış da aracın kullanımının çok konforlu olduğunu, çevre ve gürültü kirliliğine yol açmadığını, İl Özel İdaresi'ne bu araçtan almak için sipariş verdiklerini söyledi.

Valilik bahçesine çekici ile getirilen elektrikli araç, tanıtımdan sonra yine çekiciye yüklenerek götürüldü. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title