Haberler

Elmadağ'a Meslek Lisesi

Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Her Şeyi Çok Az Değil Bir Şeyi Çok İyi Bilen İnsana İhtiyaç Olduğunu Söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, her şeyi çok az değil bir şeyi çok iyi bilen insana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Arınç, Elmadağ Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Arınç, törene eski TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin ile geldi.

Okulun 3 milyon liraya mal olacağı ve 500 günde inşaatın tamamlanacağı yönünde müteahhit firmayla sözleşme imzalandığını anlatan Arınç, "Güzel ve hayırlı bir iş yapılıyor. Biz parasını vereceğiz, müteahhit de 250 günde okulu teslim edecek" dedi. Arınç, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Elmadağ Belediye Başkanlığı’na seçilen Gazi Şahin’i de kutlayarak, Şahin’in daha önce belediye başkanlığını yaptığı Mamak’ı çağdaş bir yere dönüştürdüğünü, Elmadağ’ın da Şahin’in hizmetlerinden yararlanacağını söyledi.

Arınç, "Şahin’in belediye başkanı olması çok büyük bir şans. Elmadağlı, okuyarak akıllı olmanın yanında iyiyi seçmesini de biliyor" diye konuştu.

İlköğretim ve liselerin bugün tatile girdiğini, 17 buçuk milyon öğrencinin karne aldığını anımsatan Arınç, bütün öğrencileri kutlayarak "hepsinin ileride hakim, doktor, savcı, öğretmen, Anayasa Mahkemesi başkanı, başbakan, bakan olmasını" temenni etti.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da temeli atılan okul hakkında bilgi verdi.

Okulun 24 derslikli ve 450 öğrenci kapasiteli olacağını anlatan Aydoğan, okulda 9 farklı alanda mesleki eğitim verileceğini, 3 alanda da laboratuvar çalışmalarının yapılacağını anlattı.

Aydoğan, Elmadağ’da 10 bin öğrenci bulunduğunu, ama geçen ay Ankara’nın ilçeleri arasında yapılan değerlendirmede 25 bin kitap okuma sayısıyla ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title