Haberler

Emeklilerden prim çağrısı: Mutlaka geri ödenmeli

Güncelleme:
Abone Ol

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Mart 2024 verileri açıklandı. Verilere göre, yaklaşık 2 milyon emeklinin, sosyal güvenlik destek primiyle çalışmayı sürdürdüğü ortaya çıktı. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ise sayının 4 milyon olduğunu ve emeklilerin ekonomik nedenlerden dolayı çalışmaya devam ettiğini belirterek, "Çalışan emeklilerimiz için yapılan prim ödemesinin emeklilere bir şekilde geri dönüşü sağlanmalı. Bu emekli aylıklarından artış sağlayacaktır." dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Mart 2024 verilerine göre, 1 milyon 943 bin 579 emekli, sosyal güvenlik destek primiyle çalışmayı sürdürüyor.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 milyon 154 binden fazla kişinin SGK'den emeklilik ve yaşlılık aylığı aldığını belirterek, emeklilerin bir kısmının ekonomik nedenlerden dolayı çalışmaya devam ettiğini söyledi.

"2 MİLYON EMEKLİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR"

SGK'nin Mart 2024 verilerine göre, 1 milyon 943 bin 579 emeklinin SGK'ye sosyal güvenlik destek primi ödenmesiyle çalışmayı sürdürdüğüne dikkati çeken Ergün, "Veriler bize yaklaşık 2 milyon emeklinin çalışmaya devam ettiğini gösteriyor. Kayıtlı çalışan emekli sayısı kadar, kayıt dışı çalışan ya da çalıştırılan emeklimiz var. Kayıtlı ve kayıt dışı 4 milyon emekli çalışmak zorunda kalıyor. Bu da emeklilerin yaklaşık dörtte birine karşılık geliyor. EYT düzenlemesiyle birlikte çalışan emekli sayısı hızla arttı. Bu tablonun tek bir sebebi var ekonomik nedenler. Emeklilerimiz geçinemedikleri için çalışmak zorunda kalıyor. Emekli aylıklarında artış yapılarak emeklilerin çalışmamaları ve bu sayede oluşacak istihdam açığından gençlerin faydalanması sağlanabilir." ifadelerini kullandı.

"PRİMLERİN EMEKLİLERE GERİ DÖNÜŞÜ SAĞLANMALI"

Kazım Ergün, sosyal güvenlik destek primiyle kayıtlı şekilde çalışan emeklilere bu durumun ilave bir geri dönüşünün olmadığını, SGK'ye kayıtlı çalışmaya devam eden emeklilere ilave imkanların sağlanması gerektiğini söyledi. Sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmak durumunda kalan emeklilerin kayıtlılığının teşvikinin önemine değinen Ergün, "Çalışan emeklilerimiz için yapılan prim ödemesinin emeklilere bir şekilde geri dönüşü sağlanmalı. Bu emekli aylıklarından artış sağlayacaktır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Destek Primi Sosyal Güvenlik Kurumu Kazım Ergün Ekonomi Güncel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

Ramazan Kus54:

Emekli maaşlarını 2008 deki kaldırdığıniz yasaya göre yani asgari ücretin 1.5 katına çıkarsınlar emekli bağlama oranlarıni yukseltsinler bakın çalışan emekli sayısı nasıl düşüyor Yada hiç bir şey yapamıyorlarsa emekliden kesilen kümülatif vergisini kaldırsinlar bağlama oranlarıni yukseltsinler

Yanıtla197
Mengele:

Cogu kacak calisiyor bazi isyerleri sgk borcunu ödemiyor peki emekli maasini sgk nasil ödesin,o zaman size diyanet ödesin parasi cok londrada amerikada villalar oteller icin parasi cok

156
happy:

Emeklinin maaşının yükselmemesi için nereye kadar direneceksiniz merak ediyorum.

Yanıtla265
Mehmet Mutlu:

tanıdıgim emeklilerin. yaş ortalamasi. 44.60. onların yüzde. 99 çalışıyor . emekli maaşı yetmiyor yada bu kadar erken emekli neden yaptiniz neden

Yanıtla2440
Fatih Erdem:

İlkokul mezunu işçi statüsündeki bekçi emekli aylığı olarak 40 bin alıyor, memur statüsündeki o işçinin müdürü ise 20 bin emekli maaşı alıyor Allah aşkına bu nasıl bir adalet sistemidir, EYT diye birşey çıkarıldı 30-40 yıl hizmet verip emekli olan gerçek emekliler mağdur edildi, Yatırdığı prim gereğince 4 bin TL maaş alması gerekende 10 bin TL yapıldı 10 bin TL maaş alanın ise yerinde durdu hepsi 10 bin yapıldı herkese eşit artış için zam herkesin hak ettiğine göre kademeli olmalıydı

Yanıtla1548
Yıldırım YILDIZ:

Gençlere sizin emekliye 3 kuruş vermeniz yüzünden de işsiz , çünkü emekli maaşı az ve kimse emekli olmuyor ki yerine yenileri alınsın !

Yanıtla035
murat dural:

Saltanat biterse her şey güzel olacak.

Yanıtla719
ekrem celebi :

her ay asgarı ucretlıden daha cok prım verıyorum brutum 60 bın elıme gecen kesıntıler ıle 38 bın nasıl ıs buu..bırde bu aylarda vergı dılımıne gırdık..

Yanıtla516
Haydar Ağırbaşlı:

brüt ne kadar yüksek yatarsa emekli maaşı iyi olur

06
DEVLET BAŞA:

devlete ödenen SGK primleri, emekli maaşlarını ve sağlık giderlerini hazineden destek ile kapatılırken, neyin geri ödemesi

Yanıtla40
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title