Haberler

Emine Erdoğan: "Devleti Tehlikeye Atan Hiç Kimse İyi Niyetli Değildir"

Abone Ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, milletin mutluluğu için çalışmayan devlet mekanizmasının zulüm kaynağı haline dönüşeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, milletin mutluluğu için çalışmayan devlet mekanizmasının zulüm kaynağı haline dönüşeceğini söyledi. Yapmanın zor, yıkmanın kolay olduğunu vurgulayan Erdoğan, " Türkiye'nin büyük emekler, büyük mücadeleler sonunda elde ettiği kazanımları tehlikeye atan hiç kimse iyi niyetli değildir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Suriçi Grubu'nun düzenlediği İstanbul Hanımefendisi Toplantısı'na onur konuğu olarak katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 1453 Panorama Sosyal Tesisi'nde gerçekleştirilen toplantıyaEmine Erdoğan'ın yanı sıra, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve eşi Semra Külünk, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş, Suriçi Grubu Derneği Genel Başkanı Nedim Abi, eski milletvekilleri, belediye başkanlarının eşleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Emine Erdoğan yaptığı konuşmada; yapmanın zor, yıkmanın kolay olduğunu belirterek, " Türkiye'nin büyük emekler, büyük mücadeleler sonunda elde ettiği kazanımları tehlikeye atan hiç kimse iyi niyetli değildir. Demokrasiye, ekonomiye, kardeşliğimize yönelik saldırılar, Türkiye'nin elbette hayrına değildir. Türkiye, geçmişte bütün enerjisini içerdeki sanal tartışmalara sarf etti. Bugün artık böyle bir lüksümüz yok. Hiç kimseye yarar getirmeyen tartışmalarla, Türkiye'nin enerjisini heba etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Tam tersine, birlik içinde, kardeşlik içinde, dayanışma içinde, geleceğe odaklanmak zorundayız" diye konuştu.

Herkesin biraz durup, biraz düşünüp, kendini, ruhunu, gönlünü dinlemesi gereken günlerden geçildiğini dile getiren Emine Erdoğan, "Kendini dinleyenlerin, karşısındakiyle de gönül diliyle konuşması gereken zamanları idrak ediyoruz. Gönül diliyle, kalp diliyle iletişim kuramayan insanlar, maalesef çatışma içine giriyorlar. Oysa kalpten, gönülden gelen bir söz, kimi zaman savaşları dahi durduracak kadar etkili olabilir" şeklinde konuştu.

"GÖNÜL KAZANMAK BİZİM MEDENİYETİMİZDE İBADETTİR"

Medeniyetin önemine değinen Erdoğan, "Bizim medeniyetimizde, her bir kalp, kabe kadar azizdir, kabe kadar kutsal ve mübarektir. Bir gönüle girmek, bir gönlü fethetmek, bir gönül kazanmak, bizim medeniyetimizde adeta ibadettir, ibadet kadar değerlidir. Bundan dolayıdır ki, bizim medeniyetimiz 'sevgi medeniyeti' olarak isimlendirilmiştir" dedi.

"TARİH AYRIMCILIK YAPANLARI HATIRLAMAZ"

Bizim, tarih ve medeniyet şuurumuzda, insanı dışarıda tutmanın olmadığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Tarih ayrıcalık yapanları hatırlamaz. İnsan, hayatın, siyasetin, ekonominin tam merkezindedir. İnsan devlet için değil, devlet insan için vardır. Milletin mutluluğu için çalışmayan devlet mekanizması zulüm kaynağı haline dönüşür. Ekonomi, insanı merkezine aldığı ölçüde refah getirir. Toplumun tamamının adına refahı değil de, sadece belirli güç merkezlerinin çıkarları için işleyen ekonomi, sömürü aracıdan başka bir şey değildir. Hırsın, gücün, sınırsız kazanma arzusunun öne çıktığı sistemler, insani olamazlar, vicdani olamazlar, elbette adil olamazlar. Kendisini, kendi etnik grubunu, kendi değerlerini, özellikle de kendi grup ya da zümresini diğerlerinden üstün görenler, gönül yapamaz, sadece gönül yıkarlar. İnsanlar yıkanları değil, hep yapanları, gönüller kıranları değil, hep gönüller inşa edenleri hatırlar, hayırla yad ederiz."

"MİLLETİN TAKDİRİ HERŞEYİN ÜZERİNDEDİR"

"Allah'ın ve milletin takdiri, her şeyin üzerindedir" diyen Erdoğan, "Kimin ne diyeceğini değil, Allah'ın ne diyeceğini hesap ederek yol alanlar, maksut edilen menzile ulaşırlar. Yaradılmışların en şereflisi insana hizmet eden, insanların kalbine yolculuk edenler, şüphesiz milletten en güzel ödül ve takdiri kazanacaklardır. İşte onun için, 76 milyon bizim için birdir, beraberdir, kardeştir. Millet ve ülke için çalışmanın zor olduğunu, meşakkatli olduğunu, tahammül ve sabır gerektirdiğini hepimiz biliyoruz. Sonunda Allah'ın ve milletin takdiri varsa, bu süreçte yaşanan zorluklar eza değil hiç kuşkusuz ödüldür" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title