Emirgan Korusu Havadan da Güzel
Yanındaki 158 dönümlük yeşil alanının TOKİ tarafından rezidans ve AVM yapılmak üzere satışa çıkarıldığı iddiasıyla gündeme gelen Emirgan Korusunu havadan görüntüledik.
Yanındaki 158 dönümlük yeşil alanının TOKİ tarafından rezidans ve AVM yapılmak üzere satışa çıkarıldığı iddiasıyla gündeme gelen Emirgan Korusunu havadan görüntüledik. 452 dönümlük tarihi korunun havadan bakıldığında bölgede betonlaşma direnen son kale olduğu görülüyor. Emirgan Korusu'nun imara açılacağı haberleri üzerine İBB, Emlak Konut GYO ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllücü ile Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu haberleri yalanlanmıştı. İnşaatın Emirgan Korusu ile ilgisi olmayan başka bir alanda yapılacağı belirtilmişti.
EMİRGAN KORUSU HAVADAN DA GÜZEL
Havadan görüntülediğimiz Emirgan korusunun bulunduğu alanın ise bölgede betonlaşmaya karşı duran son kale olduğu görülüyor. Kış aylarının hüzünün yaşandığı Emirgan korusunda ağaçlar yapraklarını döktüğü için bahar aylarındaki yeşilliğinden uzak bir görüntü var. Havadan bakıldığında muhteşem Boğaz manzarasıyla iyi korunması gereken bölgedeki son yeşil alan kalesi.
EMİRGAN KORUSU
Sarıyer ilçesinde Emirgan-İstinye semtleri arasında yeralan koru 452 dönüm. Osmanlı Padişahı 4. Murat tarafından o zamanlar Feridun bahçeleri olarak anılan araziyi İran'lı Emir Güne Han'a armağan edilmesiyle Emirgan korusu olarak anılmaya başladı. Yüzyıllar boyunca pek çok kez el değiştirmiş koruya 1871-1878 yılları arasında içinde 3 köşk yaptırıldı. Bu köşklere Pembe Köşk, Beyaz Köşk ve Sarı Köşk adı verildi. Bu köşkler günüzüme kadar varlığını sürdürdü. Koru, 1940 yılına gelindiğinde dönemin İstanbul Belediye Başkanı Lütfi Kırdar'ın girimiyle kamulaştırılıp park olarak düzenlenerek halkın kullanımına açıldı. - İstanbul