Emniyet Genel Müdürü Altınok Açıklaması
Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, eğitimle her türlü engelin aşılabileceğini, öncelikle insanları engelli olarak gören bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, eğitimle her türlü engelin aşılabileceğini, öncelikle insanları engelli olarak gören bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
Altınok, Emniyet Genel Müdürlüğünün "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla özel eğitim gereksinimi duyan çocuklar ve aileleri için Özel Bilfen Kolejinin konferans salonunda düzenlediği etkinliğe katıldı.
Eğitimle engelli bireylerin yaşamın her alanında söz sahibi olabileceğini vurgulayan Altınok, konuşmasından önce sahne performansı sergileyen engelli öğrencileri örnek göstererek, "Bunların hepsi bizim çocuklarımız, toplumumuzun, kurumumuzun bir gerçeği. Biz emniyet teşkilatı olarak 275 bin kişilik koca bir orduyuz. Ailelerimiz, eşlerimiz ve çocuklarımızla nereden bakarsanız 1 milyona yakın bir gücüz. Bu gücün içerisinde engelli çocuklarımız da var. Engelli çocukları, 'engelli' olarak kabul etmiyoruz. Sadece tarif etme, anlatabilme adına engel kelimesini kullanıyorum. Zira engel insanların bedeninde değil, insanları engelli gören zihinlerde. O zihinleri öncelikle düzeltmek lazım." ifadesini kullandı.
Fiziksel durumlarından dolayı insanları "engelli" olarak tanımlamanın doğru olmadığını, engellilere karşı ön yargıların yıkılması gerektiğini vurgulayan Altınok, şunları kaydetti:
"Toplumdaki bütün bireyler eğitim almayı hak ediyor. Eğitimle bütün bireylerimiz gerçek manada topluma faydalı olabilecektir. Geleceğe yatırım yapabileceği bir hayatı sağlama imkanı bulacaktır. Engelli kardeşlerimiz için topluma faydalı, kendi ayakları üstünde durabilen, hiç kimsenin acıma duygusuyla bakmadığı ama onların hayatı daha kolay yaşayabilmeleri için yaşam şartlarını kolaylaştırdığımız bir ortam oluşturmamız gerekiyor."
Emniyet Genel Müdürü Altınok'un eşi Gülhan Altınok da eğitim ve sevgiyle bütün engellerin aşılabileceğine değinerek, "Annelerin sevgisi, fedakarlığı olunca hiçbir engel aşılmaz değildir." dedi.
Halisdemir'i unutmadılar
Engelli öğrencilerin sahne performansı sergilediği gece, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin önlemesinde önemli rol oynayan şehit astsubay Ömer Halisdemir anısına, Dursun Ali Erzincan'ın kaleme aldığı "30 Kuş" şiirinin yürüme engelli Abdullah Bahçe tarafından okunmasıyla başladı.
İşitme engelli öğrencilerden oluşan "Duyan Kalpler Tasavvuf Korosu"nun performansı da dinleyicilerinden alkış aldı.
Mehteran ve illüzyon gösterisi ile halk oyunlarının sergilendiği etkinlikte, öğrenci ve eğitmenlerine hediyeler verildi.