Haberler

Kırklareli'de Similatör Aracına Yoğun İlgi

Güncelleme:
Abone Ol

Kırklareli Emniyet Kemeri Takıyor Projesi çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğünden gönderilen similatör aracına 3 günde 3 bin 500 kişi bindi.

Kırklareli'ye, "Kırklareli Emniyet Kemeri Takıyor" proje çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı tarafından gönderilen similatör aracına 3 günde 3 bin 500 kişi bindi.

Vilayet Meydanı'na kurulan araca binen vatandaşlara emniyet kemerinin önemi hakkında bilgi verildi.

Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Mustafa Serbes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araç sürücülerinin emniyet kemeri takma alışkanlığını yüzde 40'tan yüzde 80'nin üzerine çıkartmak istediklerini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı tarafından gönderilen similatör aracına 3 bin 500 kişinin bindiğini belirten Serbes, emniyet kemerinin önemini vurguladı. Sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları gerektiğini ifade eden Serbes şöyle devam etti:

"Trafikte seyir halindeyken en önemli unsurlardan bir tanesi emniyet kemerinin kullanımıdır. Bu hem şehirler arası yollarda hem de şehir içerisinde kısa mesafeli yerlerde kullanmaya çalışıyoruz. Bu similatör aracında, 5 kilometre hızla giden bir araç kaza yaptığında ilk önce emniyet kemeri yoksa kişilerin karşılaşacağı fiziksel sıkıntıları uygulamalı olarak gösteriyoruz. Daha sonra da emniyet kemeri takılıyken, hasar ne kadar aza iner, insanlar kaza anında kapıdan, camdan fırlamadan ne şekilde durabilir ve nasıl güvenli bir sürüş sağlanır bunu Kırklareli halkına fiziki olarak birebir göstermeye çalıştık."

Serbes, amaçlarının emniyet kemeri takma kültürü oluşturmak olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Kemal Mustafa Kırklareli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title