Haberler

En Çevreci Kutlama Masal Vadisinden

Abone Ol

23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde M1 alışveriş merkezinde düzenlenen programda Özel Masal Vadisi Anaokulu etkinlikleri izleyenleri büyüledi.

Çocukların ortaya koyduğu performans büyükleri kıskandırır cinstendi.

Özel Masal Vadisi Anaokulu tarafından düzenlenen etkinlikler çocukların kendine olan güvenlerini ve becerilerini ortaya çıkardı. Programda gösteriler yanında sergi büyük ilgi gördü.

"Kendi Oyuncağını kendin yap" Sergisi

Öğrenciler ve veliler arasında atık materyallerden yapılan "Kendi Oyuncağını kendin yap projesi" kapsamında ortaya çıkan eserler sergilendi. Atık Materyallerden kızların bebek, erkeklerin de araba yaptığı projede, halk jürisi ile birinciler seçildi. Kızlar bebek yarışmasında Zeynep Marakoğlu birinci olurken erkekler araba yarışmasında Kırmızı Ferrari"si ile Hüseyin Beken birinci oldu. Ödüllerini Gaziantep İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yağcı'nın elinden alan miniklerin sevinçleri gözlerinde okunuyordu. Birincilere birer çeyrek altın ödülü verildi. Programda bir konuşma yapan Yağcı eğitimin önemini vurgulayarak programı hazırlayan öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Büyüleyen Gösteriler

Öğrencilerin yaptığı gösteriler büyük alkış aldı. Küçük miniklerin dans gösterisi ile başlayan program, Atık materyallerden yapılan defile ile devam etti. Programda bornoz defilesi, köylü kızı oyunu büyük alkış aldı. Programın sonunda sahneye çıkan küçük semazen çocukların gösterisi ise izleyenleri büyüledi. Program bütün çocukların ellerinde bayraklarla sahneye çıkıp onuncu yıl marşını söylemeleri ile son buldu.

En Çevreci Defile

Programın et etkileyici yönlerinden birisi doğal kaynakların sürekli hor kullanılması ve zamanla azalmasına dikkat çekmek için düzenlenen atık materyal defilesi idi. Defilede birbirinden ilginç atık materyallerden yapılmış elbiseler sergilendi. CDler, pet bardaklar, kağıtlar defilenin en şık elbiselerini oluşturuyordu. Defile sonunda kâğıtlardan yapılmış gelinlikler büyükleri bile kıskandırdı. Büyük alkış alan defileyi sunan öğrencilerin sahnedeki performansları profesyonel mankenlere taş çıkartan cinstendi.

Hayallerimizi kendimiz tasarlayalım

Programı değerlendiren Özel Masal Vadisi Anaokulu kurucusu Psikolog Mukrime Polat " 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklarımızın bayramı olduğuna göre bizde onların gönüllerine göre bir program hazırladık. Programda özgün projeler ortaya koyduk. Amacımız sıradanlaşan hayata renk katmaktı." Dedi. Polat Kendi oyuncağını kendin yap Projesi ile amaçlarının hazır oyuncaklar yerine daha sağlıklı ve doğal insanların hayalleri ile ürettikleri oyuncaklar yapmalarını istediklerini belirtti.

Doğa bize emanet

Programda yapılan Atık Materyal defilesi ile insanları doğanın kaynaklarını hor kullanmamaları için düzenlediklerini belirten Mukrime Polat " Son dönemlerde gördük ki doğa insanlar tarafından çok hor kullanılıyor. Tusnami, Volkanik patlamalar, depremler doğanın insanlara bir uyarısı. Bizler doğayı kirletmeden doğal kaynakları israf etmeden tüketmeliyiz. Atık materyalleri doğaya atmak yerine onu ekonomiye insanların hizmetine tekrar sunmalıyız. Nasıl ki bir tohum ağaç, sonra mobilya, sonra yakacak olabiliyorsa, doğada da bir döngü var. Bizler bu döngüyü atık materyaller içinde yapmalıyız. Bu bilincin verileceği yer okuldur. Buda anaokulundan başlar" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title