Haberler

Güneş Tutulmasını İzleyen Binlerce Kişi Camilere Akın Etti

Güncelleme:
Abone Ol

Endonezya'da 33 yıl aradan sonra tekrar gözlemlenen tam güneş tutulmasını izleyen binlerce kişi "Küsuf Namazı" kılmak için camilere akın etti.

Endonezya'da tam güneş tutulması 33 yıl aradan sonra tekrar gözlemlendi.

12 EYALETTE GÖZLEMLENDİ

Ülkenin 12 eyaletinde net şekilde gözlemlenen güneş tutulmasını binlerce kişi izledi. Yerel saatle 06.10'da başlayan güneş tutulması yaklaşık bir saat boyunca Kuzey ve Güney Sumatra, Belitung, Orta ve Doğu Kalimantan, Orta Sulawesi ve Kuzey Maluku eyaletlerinden net olarak izlendi.

CANLI OLARAK YAYINLANDI

Tam güneş tutulması başkent Cakarta'daki Endonezya Meteoroloji Kurumu binasında kurulan ekranlarda da canlı olarak yayınlandı. Endonezyalı Müslümanlar 33 yıl sonra tekrar gerçekleşen gök olayında, "Küsuf Namazı" kılmak için camilere akın etti. Cakarta'daki İstiklal Camisi'nde bir araya gelen binlerce kişi dua etti.

TURİST SAYISINDA ARTIŞ OLDU

Güneş tutulmasını izlemek isteyen çok sayıda bilim adamı ve astronomi meraklısı Endonezya'ya akın etti. Geçen yıla göre bu aylarda ülkeye gelen turist sayısında yüzde 2 artış olduğu belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kalimantan Maluku Dünya Yaşam Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

budur diyene yazıyorumMobil-ANDROID:

Kullandıkları gözlükleri ve telefonları bilim adamları yapar diyen lavuk peki insanları kim yaptı? Din yok diyosan ALLAH yok (haşaa) diyosun cahil herif basit bir telefonun bir yapanı varsa muhteşem bir sanat eseri olan insanın bir yapanı yokmu tesadüfmü? Kitap katipsiz olmaz resim ressamsız olmaz Allah cc olmadan hiçbirşey olmaz. ..

Yanıtla228
menes:

Verdigin ornekte mantik hatasi var sobayla konusan saidin ogrencisi seni.Telefon veya bilgisayar canli degil dnasi yok dnasinda mutasyon gerceklesipte onun fenotipini ya da genotipini etkileyemez.Ayrica tanrinin varliginin kanitlanmasi baska hangi din dogru ya da yanlis baskadir

01
reis hasan:

ne mutlu alnı secdeye değenlere.

Yanıtla326
Murtaza:

Gerizekalılar. TAş devrinden kalma insanlardan başka ne beklenir

Yanıtla216
Mantik:

tas devrinde bile senin gibi tas kafali az bulunurdu !

318
Menes:

Kim nerde dogarsa oranin dinine inanir olasiksal birseydir bu.Burada dogan musluman avrupada dogan hristiyan israilde dogan yahudi hindistanda dogan hindu olur.Modern insan 45.000 yildir var ortadogu dinleri 3.000 yildir kirin zincirlerinizi ortada sinav falan yok.Kendisine her an tapinilmasini ve ovulmesini bekleyen bi tanridan ne umut ediyonuz

Yanıtla175
ALLAH RAZI OLSUN:

BUDUR KARDEŞİM. Zaten islamdan uzaklaştıkça Allah''a yaklaştım.

Yanıtla146
OFLU:

O Yaklaştığın ŞEYTAN olmasın.

610
MMOM:

Müslüman, dogal afetlerden korunmak için her gün 25. 000 Kelimey-i Tevhid çekelim içimizden. Ayet te Cenab-ı Hak, ben cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım buyuruyor. Müslüman Sana Mümin lik yakışır.

Yanıtla314
Menes:

Bu isler duayla olsaydi amerika iraka girip 1 milyona yakin muslumani okdururken ise yarardi millet marsa koloni kurma arifesinde bunlar hala hangi kafada

61
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title