Haberler

Endonezya'da Ulusal Kebaya Günü kutlamaları

Güncelleme:
Abone Ol

Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağlı Magelang'daki Borobudur Tapınak kompleksinde Ulusal Kebaya Günü töreni düzenlendi. Kutlama sırasında insanlar geleneksel kostümler giydi ve Endonezya'ya özgü müzik enstrümanlarını çaldı. Ulusal Kebaya Günü, Güneydoğu Asya'da kadınlar tarafından geleneksel olarak giyilen ve UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak kabul edilen bir üst giysi olan Kebaya için her yıl 24 Temmuz'da kutlanıyor.

ORTA CAVA, 25 Temmuz (Xinhua) -- Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağlı Magelang'daki Borobudur Tapınak kompleksinde Ulusal Kebaya Günü töreni düzenlendi.

Çarşamba günü gerçekleşen kutlama sırasında insanlar geleneksel kostümler giydi ve Endonezya'ya özgü müzik enstrümanlarını çaldı.

Ulusal Kebaya Günü, Güneydoğu Asya'da kadınlar tarafından geleneksel olarak giyilen ve UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak kabul edilen bir üst giysi olan Kebaya için her yıl 24 Temmuz'da kutlanıyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Güneydoğu Asya Kültür Sanat Endonezya Unesco Kültür Güncel Miras Müzik Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title