Haberler

"Enerji Güvenliği: Dünya Ve Türkiye"...

Abone Ol

İstanbul Kültür Üniversitesi (ikü) Bünyesinde Faaliyet Gösteren Ekonomi-finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (ekomer) Tarafından "enerji Güvenliği: Dünya ve Türkiye" Konulu Panel Düzenlendi.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Ekonomi-Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKOMER) tarafından "Enerji Güvenliği: Dünya ve Türkiye" konulu panel düzenlendi.

"MODERN ENERJİ ŞEKLİ AĞIRLIKLI OLARAK ELEKTRİK OLACAKTIR"

Panelde konuşmacı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, "Dünyanın enerji talebi nüfus artışıyla birlikte artmakta. 2030 yılına gelindiğinde enerji talebi bugüne kıyasla %45 daha yüksek olacak. Dünya ihtiyacını şu anda ağırlıklı olarak fosil yakıtlardan karşılamaktadır. Ancak ileride en modern enerji şekli ağırlıklı olarak elektrik olacaktır" diye konuştu.

Dünya elektrik talebinde 2008-2009 yılları arasında daralma yaşandığını ve bunun yatırımları etkilediğini söyleyen Çimen yenilenebilir enerji yatırımlarında da gerileme yaşandığını belirtti. Çimen ayrıca enerjinin temini ve bunun için yatırımların yapılması ve finansmanın sağlanması ile sürdürülmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti: "Bunları yapmayınca insanınıza enerjiyi güvenli bir biçimde vermiş olmuyorsunuz" dedi.

"GÜVENİLİR NÜKLEER ENERJİYE SAHİP OLMASINI İSTİYORUZ"

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ise , bir ülkenin ekonomik seviyesinin belirlenmesinde enerjinin varlığı, güvenilirliği ve ucuzluğunun önemli rol oynadığını söyledi. Enerjinin doğrudan doğruya insanların geleceği üzerinde rol oynayan bir unsur olduğunu belirterek; daha aydınlık bir Türkiye ve dünya için enerjinin sürdürülebilir, güvenli ve ucuz olması gerektiğini ifade etti. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin ciddi anlamda duyarlılık oluşturduğunu söyleyen Yalçıntaş "Eğer biz şu alıştığımız şekilde, bu konforda yaşamaya devam edeceksek bizim enerjiye ihtiyacımız var ve bugün de bu sistemi devam ettirebilecek tek enerji kaynağı da fosil yakıtlardır" dedi. Kaçak enerji kullanımı fazla olduğunu, hatta bunun Doğu ve Güneydoğu illerimizde yüzde 40'lara vardığını söyleyen Yalçıntaş enerjinin üretiminde, iletiminde ve dağıtımında kayıp seviyesinin minimuma indirilmesi gerektiğini belirtti. Nükleer enerjiye olan ihtiyacı değerlendiren Yalçıntaş," İTO olarak Türkiye'nin güvenilir nükleer enerjiye sahip olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title